Een heerlijke en glutenvrije pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas welke makkelijk is om te maken en ook nog eens snel op tafel staat. Hij is namelijk binnen 35 minuten al klaar waarvan 15 minuten oventijd.
Veel ouders hebben er mee te maken. Kieskeurige kinderen. “Wat eten we vandaag?” en vervolgens wordt er een blik in de keuken geworpen. Waarna het neusje wordt opgetrokken en zonder ook maar iets geproefd te hebben…”Lust ik niet”. Sta je dan met al je goede bedoelingen. Gelukkig ben ik inmiddels aardig wat gewend met onze zeer kieskeurige dame, dus ik verzin bij voorbaat al een naam voor het gerecht waardoor het allemaal een stuk spannender lijkt. Dus in ieder geval geen pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas. Het woord bloemkool is namelijk al genoeg voor een”We eten nóóit iets lekkers” Ahum, overdrijven is ook een vak, maar goed. Dus ik: “We eten Hollandse mac ‘n cheese”. “Je weet wel die met die kaas en hamblokjes erin” Sophie: “Ja mama, lekker die wil ik!”
Okay, toen deze pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas eenmaal op tafel stond keek ze wat argwanend, maar na een paar happen riep ze “super lekker mama!” en de bloemkool ging met de pasta, ham en kaas ook lekker mee naar binnen. Top! Weer een glutenvrij recept met het Sophie kidsproof keurmerk 😉
Wil je deze heerlijke en makkelijk glutenvrije pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije fusilli
- 1 bloemkool
- 250 gram hamblokjes
- 1 rode ui
- 230 gram Paturain met knoflook en kruiden
- 4 bosuitjes
- 1 groentebouillonblokje
- geraspte kaas
- 1 eetlepel peterselie
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkool in ruim water met wat zout 10 minuten voor.
- Kook de glutenvrije fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar met wat zout en het groentebouillonblokje
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de bosui in ringetjes en snipper de rode uien.
- Verhit een beetje olijfolie in de wok of grote hapjespan en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de hamblokjes toe en bak even mee.
- Doe als laatste de bosuitjes erbij en bak deze 1 minuutje mee. Zet daarna de pan op laag vuur.
- Giet de fusilli en de bloemkool af en voeg deze bij de ham, rode ui en bosuitjes.
- Roer de Paturain erdoor samen met twee flinke handen geraspte kaas, peterselie en wat peper en zout naar smaak.
- Doe alles in een grote ovenschaal en bestrooi royaal met nog meer geraspte kaas.
- Zet de pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas in het midden van de oven gedurende 15 minuten zodat de kaas een mooi korstje krijgt en je gerecht door en door warm wordt.
- Serveer direct.
Notities

Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.