Een heerlijke glutenvrije en kidsproof pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas welke ook nog eens snel op tafel staat.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 503kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
400gramglutenvrije fusilli
1bloemkool
250gramhamblokjes
1rode ui
230gramPaturain met knoflook en kruiden
4bosuitjes
1groentebouillonblokje
geraspte kaas
1eetlepelpeterselie
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool in ruim water met wat zout 10 minuten voor.
Kook de glutenvrije fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar met wat zout en het groentebouillonblokje
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de bosui in ringetjes en snipper de rode uien.
Verhit een beetje olijfolie in de wok of grote hapjespan en fruit hierin de rode ui.
Voeg de hamblokjes toe en bak even mee.
Doe als laatste de bosuitjes erbij en bak deze 1 minuutje mee. Zet daarna de pan op laag vuur.
Giet de fusilli en de bloemkool af en voeg deze bij de ham, rode ui en bosuitjes.
Roer de Paturain erdoor samen met twee flinke handen geraspte kaas, peterselie en wat peper en zout naar smaak.
Doe alles in een grote ovenschaal en bestrooi royaal met nog meer geraspte kaas.
Zet de pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas in het midden van de oven gedurende 15 minuten zodat de kaas een mooi korstje krijgt en je gerecht door en door warm wordt.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie