Wat eten we vandaag? Pasta met tonijn, spinazie en champignons. Lekker, gezond en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
“Mama, wil je weer een nieuw receptje maken?”
“Alweer, ik was eigenlijk van plan om vandaag wat kliekjes op te maken.”
“Ah, mama toe! Doe maar iets met pasta en kijk maar wat jij zelf nog meer lekker vind.”
“Okay, vooruit dan maar weer, ik verzin een nieuw glutenvrij recept.”
Zo gaat dit regelmatig bij ons thuis. ‘t Ja, en tegen zo’n uitdaging zeg ik niet vaak ‘Nee’, dus maar weer een nieuw pasta recept bedacht. Ik had nog wat champignons en spinazie welke op moesten. Lente-uitje en paprika’s heb ik sowieso altijd in huis. Zo ook blikjes tonijn, diverse glutenvrije pastasoorten en tomatenblokjes, dus het idee voor deze heerlijke pasta met tonijn, spinazie en champignons was dan ook vrij snel geboren
Deze pasta met tonijn, spinazie en champignons is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens lactosevrij en melkvrij. Wil je dit lekkere glutenvrije pasta recept ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Pasta met tonijn, spinazie en champignons
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije fusilli
- 300 gram spinazie
- 250 gram champignons
- 3 blikjes tonijn in water à 160 gram per blikje
- 4 lente-uitjes
- 1 gele paprika
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 groentebouillonblokje
- zwarte peper uit de molen
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije fusilli samen met wat zout en het groentebouillonblokje beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Snijd de gele paprika in blokjes, de lente-ui in ringetjes en de champignons in plakjes.
- Doe de tonijn in een zeef en laat even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg de tonijn toe en bak even mee. Grote stukken worden vanzelf kleiner door het roerbakken.
- Schep nu de paprika, champignons en lente-uitjes bij de tonijn en roerbak even mee.
- Schenk vervolgens de tomatenblokjes bij het geheel samen met de Italiaanse kruiden.
- Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken.
- Breng verder op smaak met wat zout en zwarte peper uit de molen.
- Als laatste voeg je de glutenvrije fusilli toe. Roer alles nog even goed door en serveer direct.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze pasta met tonijn, spinazie en champignons? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.