Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
30 minuten of minder, Pastagerechten  /  30 oktober 2019

Pasta met tonijn, spinazie en champignons

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Pasta met tonijn, spinazie en champignons

Wat eten we vandaag? Pasta met tonijn, spinazie en champignons. Lekker, gezond en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.

“Mama, wil je weer een nieuw receptje maken?”
“Alweer, ik was eigenlijk van plan om vandaag wat kliekjes op te maken.”
“Ah, mama toe! Doe maar iets met pasta en kijk maar wat jij zelf nog meer lekker vind.”
“Okay, vooruit dan maar weer, ik verzin een nieuw glutenvrij recept.”

Zo gaat dit regelmatig bij ons thuis. ‘t Ja, en tegen zo’n uitdaging zeg ik niet vaak ‘Nee’, dus maar weer een nieuw pasta recept bedacht. Ik had nog wat champignons en spinazie welke op moesten. Lente-uitje en paprika’s heb ik sowieso altijd in huis. Zo ook blikjes tonijn, diverse glutenvrije pastasoorten en tomatenblokjes, dus het idee voor deze heerlijke pasta met tonijn, spinazie en champignons was dan ook vrij snel geboren

Deze pasta met tonijn, spinazie en champignons is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens lactosevrij en melkvrij. Wil je dit lekkere glutenvrije pasta recept ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!



Pasta met tonijn, spinazie en champignons
Afdrukken Pin
3.67 van 3 Stemmen

Pasta met tonijn, spinazie en champignons

Makkelijk, gezond en snel is deze heerlijke glutenvrije pasta met tonijn, spinazie en champignons. Hij staat al binnen 30 minuten op tafel.
Gang Hoofdgerecht, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Sleutelwoord champignons, glutenfree, glutenvrij, glutenvrije pasta, paprika, spinazie, tonijn
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrije fusilli
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram champignons
  • 3 blikjes tonijn in water à 160 gram per blikje
  • 4 lente-uitjes
  • 1 gele paprika
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de glutenvrije fusilli samen met wat zout en het groentebouillonblokje beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
  • Snijd de gele paprika in blokjes, de lente-ui in ringetjes en de champignons in plakjes.
  • Doe de tonijn in een zeef en laat even uitlekken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
  • Voeg de tonijn toe en bak even mee. Grote stukken worden vanzelf kleiner door het roerbakken.
  • Schep nu de paprika, champignons en lente-uitjes bij de tonijn en roerbak even mee.
  • Schenk vervolgens de tomatenblokjes bij het geheel samen met de Italiaanse kruiden.
  • Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Breng verder op smaak met wat zout en zwarte peper uit de molen.
  • Als laatste voeg je de glutenvrije fusilli toe. Roer alles nog even goed door en serveer direct.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze pasta met tonijn, spinazie en champignons? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden.



Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • champignons
  • coeliakie
  • fusilli
  • gezinsrecept
  • glutenfree
  • glutenvrij
  • glutenvrij recept
  • koken voor kinderen
  • lactosevrij
  • lekker en gezond
  • makkelijk recept
  • melkvrij
  • paprika
  • pasta
  • snel recept
  • spinazie
  • tonijn
  • voedselintolerantie
  • wat eten we vandaag?

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Hongaarse goulash met rundvlees
Rode kool stamppot met appel en spekjes

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen