Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Pasta met tonijn, spinazie en champignons
4,15
van
7
Stemmen
Makkelijk, gezond en snel is deze heerlijke glutenvrije pasta met tonijn, spinazie en champignons. Hij staat al binnen 30 minuten op tafel.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, pastagerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
386
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
400
gram
glutenvrije fusilli
300
gram
spinazie
250
gram
champignons
3
blikjes
tonijn
in water à 160 gram per blikje
4
lente-uitjes
1
gele
paprika
1
blik
tomatenblokjes
400 gram
1
bolletje
Chinese knoflook
1
ui
1
rode peper
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
1
groentebouillonblokje
zwarte peper uit de molen
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije fusilli samen met wat zout en het groentebouillonblokje beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Snijd de gele paprika in blokjes, de lente-ui in ringetjes en de champignons in plakjes.
Doe de tonijn in een zeef en laat even uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg de tonijn toe en bak even mee. Grote stukken worden vanzelf kleiner door het roerbakken.
Schep nu de paprika, champignons en lente-uitjes bij de tonijn en roerbak even mee.
Schenk vervolgens de tomatenblokjes bij het geheel samen met de Italiaanse kruiden.
Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken.
Breng verder op smaak met wat zout en zwarte peper uit de molen.
Als laatste voeg je de glutenvrije fusilli toe. Roer alles nog even goed door en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
champignons, glutenfree, glutenvrij, glutenvrije pasta, paprika, spinazie, tonijn
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Pasta met tonijn, spinazie en champignons
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
386
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
6
g
9
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Transvet
0.002
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
2
g
Cholesterol
31
mg
10
%
Natrium
1642
mg
71
%
Kalium
842
mg
24
%
Koolhydraten
60
g
20
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
26
g
52
%
Vitamine A
5045
IU
101
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.4
mg
24
%
Vitamine B3
11
mg
55
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamine C
92
mg
112
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
268
µg
255
%
Calcium
117
mg
12
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
133
µg
33
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
82
mg
21
%
Fosfor
211
mg
21
%
Selenium
62
µg
89
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag