Mega makkelijk en super snel is deze heerlijke gluten- en lactosevrije pasta met ratatouille en gehakt.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
250gramglutenvrije penne
500gramrundergehakt
1courgette
1aubergine
2uien
1rode puntpaprika
250gramcherry tomaatjes
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1,5eetlepelProvençaalse kruiden
2blikjes tomatenpuree
1runderbouillonblokje
50mlwater
peper en zout
olijfolie
Parmezaanse kaasoptioneel
Hoe maak je het?
Hak de knoflook zo fijn mogelijk. Wil je nog sneller zijn, neem dan een beetje knoflookpuree uit een tube.
Snijd de ui en paprika in blokjes. Halveer de cherry tomaatjes.
Snijd vervolgens de aubergine en courgette in de lengte in vier stukken en vervolgens in partjes.
Zet intussen een pan water op voor de glutenvrije penne met het bouillonblokje en wat zout. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg het gehakt toe na 2 minuten en bak het rul.
Schep de cherry tomaatjes in de wok en laat ze even zacht worden.
Voeg vervolgens de courgette, aubergine en paprika toe samen met de Provençaalse kruiden en roerbak even mee zodat de groente beetgaar is.
Als laatste voeg je de tomatenpuree toe samen met het water en peper en zout naar smaak. Laat het geheel nog eventjes door pruttelen.
Giet de pasta af en giet deze bij de ratatouille met gehakt. Meng alles goed door.
Serveer de pasta met ratatouille en gehakt direct. Rasp er eventueel nog lekker wat Parmezaanse kaas overheen.
Opmerkingen
Wij hebben weer erg genoten van dit heerlijke en snelle glutenvrije pastarececpt en hopen uiteraard jullie ook.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey