Een makkelijke en snelle glutenvrije pasta met bospeentjes, peultjes en zalm in dillesaus die ook nog eens mega lekker is.
Van pasta krijgen wij hier in huize Dobber nooit genoeg. Minstens een keer per week staat het dan ook bij ons op tafel. Je kunt er eindeloos mee variëren, het is lekker en staat ook nog eens snel op tafel. Gemiddeld een half uurtje en hopla, aanschuiven.
Dat geldt ook voor deze zalige glutenvrije pasta met bospeentjes, peultjes en zalm in dillesaus. Slechts 10 minuutjes snijwerk. Daarna 20 minuten koken en aanvallen maar! Portie over?! Geen probleem! De andere dag gewoon een bakje mee naar het werk en even oppliepen in de magnetron. Het is namelijk ook een geweldige lunch!
In dit recept heb ik de fusilli van Grand ‘Italia gebruikt. Samen met de pasta’s van Barilla en Massimo zero vind ik deze één van de beste glutenvrije pasta’s. En niet te vergeten de glutenvrije pasta’s van Rummo.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de crème fraîche voor een lactosevrije variant.
Heb je al trek gekregen en ben je benieuwd naar ons recept! Scroll dan snel naar beneden!
Pasta met bospeentjes, peultjes en zalm in dillesaus
Ingrediënten
- 500 gram zalm diepvries of vers
- 400 gram glutenvrije pasta
- 400 gram bospeentjes
- 200 gram peultjes
- 1 courgette
- 200 gram crème fraîche
- 4 takjes dille
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije pasta samen met het groentebouillonblokje en wat zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snijd intussen de zalm in blokjes. Als je diepvries zalm gebruikt, dan mag deze best nog bevroren zijn.
- Bestrooi de zalm met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
- Maak de bospeentjes schoon en snijd deze in plakjes.
- Halveer de peultjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui.
- Voeg de zalmblokjes bij en bak even mee.
- Voeg vervolgens de bospeentjes, peultjes en courgette toe en roerbak even mee.
- Schep nu de crème fraîche bij het geheel.
- Haal de naaldjes van de dille en voeg deze toe samen met wat peper en zout naar smaak.
- Schep de glutenvrije pasta de zalm en groente en meng goed door.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op pasta? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije pastarecepten! Keuze in overvloed!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!