Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Pasta met bospeentjes, peultjes en zalm in dillesaus
5
van 1 stem
Een makkelijke en snelle glutenvrije pasta met bospeentjes, peultjes en zalm in dillesaus die ook nog eens mega lekker is.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
626
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
500
gram
zalm
diepvries of vers
400
gram
glutenvrije pasta
400
gram
bospeentjes
200
gram
peultjes
1
courgette
200
gram
crème fraîche
4
takjes
dille
1
ui
1
groentebouillonblokje
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije pasta samen met het groentebouillonblokje en wat zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Snijd intussen de zalm in blokjes. Als je diepvries zalm gebruikt, dan mag deze best nog bevroren zijn.
Bestrooi de zalm met wat peper en zout naar smaak.
Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
Maak de bospeentjes schoon en snijd deze in plakjes.
Halveer de peultjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui.
Voeg de zalmblokjes bij en bak even mee.
Voeg vervolgens de bospeentjes, peultjes en courgette toe en roerbak even mee.
Schep nu de crème fraîche bij het geheel.
Haal de naaldjes van de dille en voeg deze toe samen met wat peper en zout naar smaak.
Schep de glutenvrije pasta de zalm en groente en meng goed door.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bospeentjes, courgette, dille, glutenvrij, peultjes, zalm
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Pasta met bospeentjes, peultjes en zalm in dillesaus
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
626
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
16
g
25
%
Verzadigd vet
5
g
31
%
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
5
g
Cholesterol
66
mg
22
%
Natrium
1376
mg
60
%
Kalium
908
mg
26
%
Koolhydraten
95
g
32
%
Vezel
6
g
25
%
Suiker
8
g
9
%
Eiwit
25
g
50
%
Vitamine A
11854
IU
237
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.5
mg
29
%
Vitamine B3
8
mg
40
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamine C
36
mg
44
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
21
µg
20
%
Calcium
95
mg
10
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
67
µg
17
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
0.3
mg
15
%
Magnesium
56
mg
14
%
Fosfor
261
mg
26
%
Selenium
32
µg
46
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag