Ovenschotel prei-kerrie met gehakt

Vanmiddag deelde ik een bericht op Facebook met jullie over een zak tomatensoep van Maggi welke wij aantroffen in ons bij elkaar gespaarde boodschappenpakket. Ineens bedacht ik me dat ik dit recept voor ovenschotel prei-kerrie met gehakt nog niet met jullie gedeeld heb. Komt dat even goed uit! Het is namelijk alweer de hoogste tijd om een nieuw glutenvrij recept met jullie te delen.

Je hebt de variant van Maggi vast wel eens voorbij zien komen. Ovenschotel prei-kerrie met gehakt. Lekker, makkelijk en snel, maar wel met gluten. Mooi balen, want het is best lekker. Maar weet je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om zelf deze heerlijke ovenschotel met prei-kerrie en gehakt zelf te maken? Hij binnen 45 minuten klaar is en stiekem ook nog eens veel lekkerder?

In dit recept gebruik ik zelfgemaakte aardappelschijfjes, maar je kunt natuurlijk ook een zak voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt nemen. Is ook veel sneller. Ik heb in dit recept de zelfgemaakte variant gebruikt omdat ik gewoon heel simpel vergeten was aardappelschijfjes te kopen 🙁

Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de kookroom door Alpro cuisine.

Mag je wel gluten eten, dan is dit recept, net zoals al onze andere recepten welke zonder pakjes en zakjes zijn, zeker een aanrader. Al trek gekregen? Hieronder vind je onze uitgebreide beschrijving.



Ovenschotel prei-kerrie met gehakt

Vanaf nu hoef je de ovenschotel prei-kerrie met gehakt niet meer te missen, want je maakt hem gewoon heel makkelijk en snel glutenvrij.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands
Keyword aardappels, gehakt, glutenfree, glutenvrij, glutenvrij recept, kerrie, makkelijk recept, ovenschotel, prei, wat eten we vandaag
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1250 gram aardappels of 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 preien
  • 1 rode punt paprika
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 250 ml kookroom of alpro cuisine
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm.

  2. Kook de aardappelschijfjes 10 minuten voor met wat zout.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  4. Snijd de preien in dunne ringen en de paprika in blokjes.

  5. Snipper de ui en hak de knoflook zo fijn mogelijk.

  6. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

  7. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

  8. Vervolgens voeg je de prei en paprika toe en roerbak even mee.

  9. Meng intussen de kookroom met de peterselie, mosterd, ei en wat peper en zout naar smaak.

  10. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal.

  11. Schep hier het gehaktmengsel bovenop.

  12. Giet ⅔ van het kerrie-room mengsel over het gehakt.

  13. Leg nu het restant van de aardappelschijfjes dakpansgewijs er boven op.

  14. Giet als laatste het restant van de kerrie room over de aardappelschijfjes.

  15. Zet de ovenschotel met prei-kerrie en gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin en gaar worden.

Notities

Voor dit recept het ik een ronde ovenschaal gebruik van 25 cm doorsnede.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie

Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals dit heerlijke glutenvrije ovengerecht? Je vind ze allemaal op onze pagina met ovenschotels.



Volgen jullie Sophie Glutenvrij ook al op Social media?

         

1 thought on “Ovenschotel prei-kerrie met gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code