Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Ovenschotel prei-kerrie met gehakt
3,60
van
30
Stemmen
Vanaf nu hoef je de ovenschotel prei-kerrie met gehakt niet meer te missen, want je maakt hem gewoon heel makkelijk en snel glutenvrij.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
25
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
439
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
1250
gram
aardappels
of 800 gram voorgekookte aardappelschijfjes
500
gram
rundergehakt
2
preien
1
rode punt paprika
1
ui
1
bolletje
Chinese knoflook
250
ml
kookroom
of alpro cuisine
1
ei
2
eetlepels
kerriepoeder
1
eetlepel
mosterd
2
eetlepels
peterselie
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm.
Kook de aardappelschijfjes 10 minuten voor met wat zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de preien in dunne ringen en de paprika in blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Vervolgens voeg je de prei en paprika toe en roerbak even mee.
Meng intussen de kookroom met de peterselie, mosterd, ei en wat peper en zout naar smaak.
Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal.
Schep hier het gehaktmengsel bovenop.
Giet ⅔ van het kerrie-room mengsel over het gehakt.
Leg nu het restant van de aardappelschijfjes dakpansgewijs er boven op.
Giet als laatste het restant van de kerrie room over de aardappelschijfjes.
Zet de ovenschotel met prei-kerrie en gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voor dit recept het ik een ronde ovenschaal gebruik van 25 cm doorsnede.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappels, gehakt, glutenfree, glutenvrij, glutenvrij recept, kerrie, makkelijk recept, ovenschotel, prei, wat eten we vandaag
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Ovenschotel prei-kerrie met gehakt
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
439
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
20
g
31
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
9
g
Cholesterol
86
mg
29
%
Natrium
1280
mg
56
%
Kalium
1247
mg
36
%
Koolhydraten
44
g
15
%
Vezel
6
g
25
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
21
g
42
%
Vitamine A
578
IU
12
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
6
mg
30
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamine C
47
mg
57
%
Vitamine D
0.2
µg
1
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
32
µg
30
%
Calcium
86
mg
9
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
70
µg
18
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
82
mg
21
%
Fosfor
294
mg
29
%
Selenium
17
µg
24
%
Zink
4
mg
27
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag