Deze oosterse traybake met zalm, bimi en peultjes moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Super lekker en ook nog eens makkelijk om te maken.
Het blijft leuk om steeds weer nieuwe glutenvrije recepten te verzinnen. En ook nog eens een uitdaging voor mijn zeer kieskeurige dochter. Sophie zit nog steeds in de “ik wil geen groenten” fase. Daarom maak ik steeds gerechten waar groente door gemengd is. Dus niet apart een schaaltje broccoli of sperzieboonjes, maar ovenschotels, stamppot, pastagerechten, curry’s, soepjes en deze oosterse traybake met zalm, bimi en peultjes zodat er toch nog de nodige vitamines naar binnen gaan.
Bimi?! Wat is bimi vraag je je misschien af? Bimi lijkt op broccoli, maar de smaak komt meer in de richting van asperges. Namelijk wat milder en zoeter. Bimi wordt ook wel genoemd, aspergebroccoli, broccolini of baby broccoli. Bimi is in Japan ontstaan door broccoli te kruisen met Chinese groene kool. Je kunt het koken, roerbakken of zoals ik heb gedaan, in de oven grillen. Erg lekker en weer eens iets anders.
Helaas dacht Sophie daar anders over. Ze vond het maar niets, die gekke broccoli bomen. Zij heeft alleen de stukken zalm tussen het gerecht uitgevist en samen gegeten met witte pandanrijst. Knoflook en rode pepers werkt ze gewoon naar binnen, maar oh wee als het groen is, pfff. Patrick en ik vonden de combinatie met de diverse groenten en zalm heerlijk. Absoluut voor herhaling vatbaar.
Wil je deze heerlijke oosterse traybake met zalm, bimi en peultjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Oosterse traybake met zalm, bimi en peultjes
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 250 gram bimi asperge broccoli
- 150 gram peultjes
- 5 lente-uitjes
- 1 rode punt paprika
- ...........................................................................................
- De marinade
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels arachideolie
- 2 eetlepels glutenvrije sojasaus
- 2 eetlepels glutenvrije ketjap manis
- 6 takjes verse koriander
- 3 cm gember
- 1 rode peper
- 1 bolletje Chinese knoflook
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Hak de gember, rode peper, koriander en knoflook zo fijn mogelijk en doe ze in een kom.
- Voeg de arachideolie, sojasaus, ketjap en honing toe en roer goed door.
- Leg de zalmfilets in de marinade.
- Snijd intussen de paprika's in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Leg alle groente op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Sprenkel 2 eetlepels van de marinade over en hussel even door.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven gedurende 10 minuten. Schep af en toe om.
- Leg de zalm tussen de groenten en bak samen met de groenten nog zo'n 10 minuten mee.
- Draai ook de zalm regelmatig om.
- Serveer de Oosterse traybake met zalm, bimi en peultjes met witte pandan rijst.
Opmerkingen
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije kookinspiratie? Kijk dan ook eens in onze recepten index. Hier vind je al onze recepten op categorie en alfabet.
Volgen jullie ons ook al op Social media?