Een heerlijke en spicy glutenvrije Mexicaanse chili macaroni welke je ook nog eens snel klaar hebt. Hij staat al binnen 35 minuten op tafel.
Van Sophie’s kinderfeestje afgelopen zaterdag had ik nog behoorlijk wat paprika blokjes over. We hadden namelijk glutenvrije pizza’s versierd en in mijn enthousiasme iets te veel paprika gesneden. Weggooien is natuurlijk erg zonde, dus met de paprikablokjes als uitgangspunt moest ik iets lekkers op tafel zien te toveren. En dan het liefst ook nog een nieuw recept. In het keukenkastje vond ik nog een blikje mais en kidneybonen waarna het idee voor deze zalige Mexicaanse macaroni al vrij snel was ontstaan.
Deze Mexicaanse chili macaroni heeft echt de WOW factor. Zó ontzettend lekker! Echt een explosie aan smaken. Het is een heerlijke combinatie van diverse groenten zoals de eerder genoemde paprika, mais, kidneybonen, prei, rode ui en natuurlijk gehakt. Uiteraard mogen de knoflook en rode peper niet ontbreken in dit heerlijke glutenvrije recept. Serveer er wat geraspte kaas bij en tortilla chips samen met een frisse salade en je hebt een top maaltijd voor de drukke doordeweekse dagen.
Wil je deze zalige macaroni Mexican style ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Mexicaanse chili macaroni
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije macaroni
- 500 gram rundergehakt
- 1 blikje mais 150 gram
- 1 blikje kidneybonen 400 gram
- 1 prei
- 1 rode puntpaprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 2 bolletjes solo knoflook
- 1 rode peper
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- 1 snufje nootmuskaat
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de macaroni met wat zout in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snipper de rode uien en snijd alle paprika's in blokjes.
- Snijd de prei in ringetjes
- Hak de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Giet de mais en kidneybonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode uien, knoflook en rode peper.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Vervolgens voeg je alle kruiden toe, dus het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat en wat peper en zout naar smaak.
- Voeg de paprika blokjes bij het geheel samen met de prei, mais en kidneybonen.
- Roerbak alles zo'n 5 minuten.
- Giet de gezeefde tomaten bij de chili en meng alles goed door elkaar. Breng zachtjes aan de kook.
- Giet de macaroni af en voeg deze bij de chili.
- Meng nogmaals alles goed door elkaar en serveer direct.
Opmerkingen

Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer zalige glutenvrije recepten zoals deze Mexicaanse chili macaroni? Kijk dan ook eens op onze pagina met “klaar in 45 minuten recepten“.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze heerlijke Mexicaanse chili macaroni. Je vind ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms ook nog een leuke glutenvrije winactie.