Meditteraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt
4,86 van 7 Stemmen
Een mega lekkere Mediterraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 454kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
600gramaardappelschijfjesvoorgekookt
500gramrundergehakt
1struikbroccoli
250gramsperziebonen
1rode punt paprika
350gramgezeefde tomaten
1bolletjeknoflook solo
1rode peper
1ui
geraspte kaas
2theelepelsoregano
10blaadjesverse basilicum
1eetlepelpaprikapoeder
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de broccoli in roosjes en de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm
Snipper de ui.
Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Breng de sperziebonen in ruim water aan de kook met wat zout.
Voeg de broccoli toe aan de sperziebonen zodra het water kookt.
Kook de broccoli samen met de sperziebonen 5 minuten voor.
Verwarm intussen de over voor op 200 graden Celsius.
Verwijder de zaadlijsten van de rode punt paprika en snijd deze in reepjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg het gehakt toe samen met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
Voeg de sperziebonen, broccoli en paprika toe samen met de oregano.
Schenk de gezeefde tomaten erbij.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze toe aan het geheel.
Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Blijf wel proeven, het wordt al snel te zout.
Verdeel het gehakt-groentemengsel over een de bodem van een grote ovenschaal.
Leg de voorgekookte aardappelschijfjes daar dakpansgewijs overheen. Strooi er eventueel nog wat zwarte peper overheen.
Strooi nu een flinke laag geraspte kaas als topping over de aardappelschijfjes.
Zet de Mediterraanse ovenschotel met broccoli, sperziebonen en gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 20 minuten goudbruin en verder gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie