Makkelijk, snel en ook nog eens gezond zijn deze zalige glutenvrije krieltjes met andijvie en kalkoenreepjes uit de wok.
Niets zo fijn als gerechten die verantwoord zijn en ook nog eens binnen een half uur op tafel staan. Zeker op van die drukke doordeweekse dagen. Werk, kinderen allerlei activiteiten en ’s avonds zou je ook nog even naar de sportschool willen. Daardoor blijft er weinig tijd over om te koken, dus is het erg prettig als je zonder al te veel moeite snel iets lekker op tafel kunt toveren.
Deze krieltjes met andijvie en kalkoenreepjes uit de wok is ook weer zo’n gerecht. Slechts 10 minuutjes voorbereiding en daarna ongeveer 15 minuutjes roerbakken en aanschuiven maar. Ook voor de calorietjes hoef je het niet te laten want dit zalige glutenvrije wokgerecht bevat slechts 355 calorieën per portie. Dus ook erg prettig als je om de kilo’s wil denken.
Ben je benieuwd geworden naar het recept? Scroll dan snel naar beneden!
Krieltjes met andijvie en kalkoenreepjes
Ingrediënten
- 500 gram kalkoenschnitzels
- 600 gram krieltjes
- 300 gram andijvie grof gesneden
- 200 gram doperwten diepvries
- 1 grote rode ui
- 1 bolletje knoflook solo
- 1 eetlepel kipkruiden
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de kalkoenschnitzels in reepjes van ongeveer 1 cm breed
- Bestrooi de kalkoenreepjes met de kipkruiden.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de krieltjes toe en bak even mee.
- Voeg vervolgens de kalkoenreepjes toe en bak rondom bruin.
- Doe de doperwten bij het geheel. Deze mogen nog bevroren zijn. Dit komt vanzelf goed in de pan.
- Voeg nu de andijvie toe en laat deze slinken.
- Strooi nu de Provençaalse kruiden erbij samen met wat peper en zout naar smaak.
- Schep alles nog even goed om en aanschuiven maar!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle en makkelijke glutenvrije gerechten zoals deze krieltjes met andijvie en kalkoenreepjes uit de wok? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten. Er zit vast iets voor je bij!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!