Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Krieltjes met andijvie en kalkoenreepjes
5
van
3
Stemmen
Makkelijk, snel en ook nog eens gezond zijn deze glutenvrije zalige krieltjes met andijvie en kalkoenreepjes uit de wok.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
355
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
500
gram
kalkoenschnitzels
600
gram
krieltjes
300
gram
andijvie
grof gesneden
200
gram
doperwten
diepvries
1
grote
rode ui
1
bolletje
knoflook solo
1
eetlepel
kipkruiden
1
eetlepel
Provençaalse kruiden
1
groentebouillonblokje
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de kalkoenschnitzels in reepjes van ongeveer 1 cm breed
Bestrooi de kalkoenreepjes met de
kipkruiden
.
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de krieltjes toe en bak even mee.
Voeg vervolgens de kalkoenreepjes toe en bak rondom bruin.
Doe de doperwten bij het geheel. Deze mogen nog bevroren zijn. Dit komt vanzelf goed in de pan.
Voeg nu de andijvie toe en laat deze slinken.
Strooi nu de Provençaalse kruiden erbij samen met wat peper en zout naar smaak.
Schep alles nog even goed om en aanschuiven maar!
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
andijvie, doperwten, kalkoenschnitzels, knoflook, krieltjes, rode ui
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Krieltjes met andijvie en kalkoenreepjes
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
355
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
5
g
8
%
Verzadigd vet
1
g
6
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Cholesterol
78
mg
26
%
Natrium
1130
mg
49
%
Kalium
1048
mg
30
%
Koolhydraten
40
g
13
%
Vezel
9
g
38
%
Suiker
5
g
6
%
Eiwit
39
g
78
%
Vitamine A
2076
IU
42
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamine C
57
mg
69
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
216
µg
206
%
Calcium
107
mg
11
%
Koper
0.4
mg
20
%
Foliumzuur
172
µg
43
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
70
mg
18
%
Fosfor
173
mg
17
%
Selenium
2
µg
3
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag