Een heerlijke en pittige kip tandoori zonder pakjes en zakjes. Super lekker met naanbrood of witte rijst en een frisse salade.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 448kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
700gramkipfilet
300gram Griekse yoghurtDodoni
1rode punt paprika
1gele paprika
2rode uien
1stukgember ongeveer 2 bij 2 cm
2bolletjes solo knoflook
1rode peper
1eetlepellimoensap
1,5eetlepelpaprikapoeder
1eetlepelgaram masala
0,5theelepelcayennepeper
1,5theelepelgemalen korianderketoembar
0,5 theelepelkurkuma
1eetlepel fijngehakte koriander
1eetlepelzonnebloemolie
zout
Hoe maak je het?
Schenk de Griekse yoghurt in een kom. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit bij de yoghurt.
Schil het stukje gember en rasp dit boven de kom met yoghurt. Voeg nu het limoensap, de paprikapoeder, fijngehakte koriander, garam masala, cayennepeper, ketoembar, kurkuma en een snufje zout toe.
Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een andere kom. Schep 6 eetlepels van de saus (yoghurt-kruidenmengsel) bij de kipfilet en meng alles even goed door. Zet de kipfilet in de koelkast en laat minstens een half uur staan.
Snijd intussen de rode- en gele paprika in blokjes. Snipper de rode ui.
Verhit een beetje olijfolie in de wok of hapjes pan. Fruit de ui. Voeg na ongeveer 1 minuut de paprika blokjes toe en roerbak deze zo'n 3 minuten mee.
Voeg nu de kipfilet toe en bak deze zo'n 5 minuten. Schep regelmatig om. Schenk als laatste de rest van de saus in de pan en nog zo'n 10 minuten doorpruttelen.
Serveer de kip tandoori met witte rijst, een frisse salade of glutenvrije naan.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie