Kalkoen goulash, snel, makkelijk en glutenvrij

Ken je deze kalkoen goulash al?! Die moet je namelijk echt een keertje geproefd hebben. Zó lekker en gewoon gluten- en lactosevrij.

Natuurlijk heb je er wel eens van gehoord. Goulash. Een vleesgerecht uit Oost-Europa wat eindeloos veel variaties kent. De meeste goulash soorten zijn met heerlijk gestoofd rundvlees. Erg lekker, maar dat rundvlees stoven, dat vergt de nodige tijd en die heb ik doordeweeks vaak niet. En dan ben ik nog een van de gelukkigen die alleen de ochtenden werkt, maar toch.

‘s morgens Sophie naar school brengen, daarna zoef snel door met mijn autootje naar mijn werk in Amsterdam, rond 13:00 uur weer richting Purmerend om Sophie op te halen van school. Daarna vaak nog even boodschappen doen, het huishouden niet te vergeten en naar zwemles. Uiteraard hebben we dan nog de speelafspraken, afspraak bij de tandarts, kapper, huisarts en soms de glutencontrole zoals wij die noemen. Natuurlijk tussen door ook nog de lekkerste gluten- en lactosevrije recepten verzinnen, de website en social media bijhouden en ga zo maar door. O ja, en dan ook nog eens die heerlijke recepten op tafel krijgen.

Daarom heb ik een super snelle goulash variant verzonnen welke binnen 30 minuten op tafel staat, maar ook nog eens gluten- en lactosevrij is. Namelijk deze heerlijke kalkoen goulash. Heerlijk met witte rijst, een salade of lekker dippen met glutenvrij stokbrood. Ook Sophie heeft genoten van dit super lekkere gerecht, dus bij deze wederom kids proof en een nieuw Dobber gezinsrecept. Wil je onze kalkoen goulash ook eens maken? Je leest ons recept hieronder.



Kalkoen goulash

Een super lekkere, makkelijke en vooral snelle kalkoen goulash. Hij staat namelijk binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met witte rijst of glutenvrij stokbrood.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Hongaars, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram kalkoenschnitzels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 bolletjes Chinese knoflook of 3 teentjes
  • 5 roma tomaten
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kalkoenschnitzels in repen van ongeveer 2 tot 3 cm en bestrooi ze met wat peper en zout.

  2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

  3. Snijd de paprika's en winterpenen in blokjes. Doe hetzelfde met de roma tomaten.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook.

  5. Voeg het paprikapoeder, komijnzaad en cayennepeper toe en bak even mee zodat de aroma's goed vrij komen.

  6. Schep de kalkoenreepjes in de pan en bak rondom even aan.

  7. Voeg daarna de tomaatblokjes, paprika en winterpeen toe en roerbak even mee totdat de tomaten zacht zijn. 

  8. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe samen met het water en groentebouillonblokje. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.

  9. Snipper de peterselie met de hand en roer deze door de kalkoen goulash.

  10. Laat de kalkoen goulash nog zo'n 5 minuten door pruttelen.

Notities

Serveer de kalkoen goulash met witte rijst of glutenvrij stokbrood.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden vind je nog veel meer snelle gluten- en lactosevrije gezinsrecepten zoals deze heerlijke kalkoen goulash. Wekelijks voeg ik nieuwe recepten toe, dus blijf onze site in de gaten houden.



 

Volgen jullie Sophie en mij al op Instagram? Je vind hier niet alleen onze gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

1 thought on “Kalkoen goulash, snel, makkelijk en glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code