Super lekkere en makkelijke glutenvrije Hoisin kip met paksoi, gele wortel en sojabonen. Lekker met witte rijst!
Wederom een zalig en makkelijk glutenvrij Oosters gerecht. Namelijk deze heerlijke hoisin kip met paksoi, gele wortel en sojabonen. Maar dat niet alleen, ook heb ik Shanghai paksoi, peultjes en taugé toegevoegd waardoor er lekker veel groente in dit Aziatische kipgerecht zit. Dit geserveerd met witte rijst en smullen maar.
De glutenvrije hoisinsaus heb ik gebruikt van het merk Lee Kum Kee. En ja, ik weet dat je hoisinsaus vrij makkelijk zelf kunt maken, maar soms is het even fijn om het gewoon uit een pot te scheppen ;-). De witte rijst is pandanrijst of ook wel jasmijnrijst genoemd. Deze vinden wij naast basmatirijst echt de lekkerste. Maar je kunt natuurlijk ook een gewone witte rijst of zilvervliesrijst gebruiken. Maar net wat jij lekker vind.
De sojabonen koop ik meestal bij de Toko of Amazing Oriental uit de diepvries, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook op de vers afdeling van de supermarkt krijgen.
Hoisin kip met paksoi, gele wortel en sojabonen
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet
- 400 gram witte rijst
- 1 Shanghai paksoi
- 2 gele wortels
- 150 gram sojabonen diepvries of vers
- 150 gram peultjes
- 125 gram taugé
- 8 eetlepels glutenvrije Hoisinsaus Lee kum kee
- 3 cm gember
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
- 1 eetlepel rijstolie
- 1 eetlepel mirin
- 3 eetlepels glutenvrije tamari sojasaus
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Kook de witte rijst met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Meng vervolgens 3 eetlepels Hoisinsaus door de kipblokjes en zet even aan de kant.
- Maak de taugé schoon en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Snijd de gember en knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik meestal de hakmolen van de staafmixer.
- Halveer de peultjes en snijd de gele wortels in blokjes of plakjes.
- Snijd de stelen van de paksoi in blokjes en de blaadjes in reepjes. Houd de blaadjes apart van de stelen.
- Verhit een scheutje rijstolie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak rondom aan.
- Vervolgens voeg je de gele wortel, sojabonen, peultjes en stelen van de paksoi toe en roerbak even mee. De sojabonen mogen nog bevroren zijn. Dit komt vanzelf goed in de wok.
- Schenk de tamari en mirin bij het geheel samen met de 5 overgebleven eetlepels Hoisinsaus en roerbak het geheel zo'n 5 minuten.
- Voeg de taugé en blaadjes van de paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
- Strooi als laatste de geroosterde sesamzaadjes over de hoisin kip met paksoi, gele wortel en sojabonen en serveer met de witte rijst.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op de Aziatische keuken? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije Oosterse gerechten. Er staat vast iets voor je bij!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!