Glutenvrije kruidnoten maken moeilijk?! Wel nee, met dit recept maak je ze eenvoudig zelf. Ook super leuk om samen te doen met de kinderen.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Koekjes, Sinterklaas
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 100stuks
Ingrediënten
85gramtapiocameel
85 gramkikkererwtenmeel
85gram rijstmeel
10gramFiberhuskpysilliumvezels
5gram bakpoeder
125gram donkerbruine basterdsuiker
10gramspeculaaskruiden
1snufzout
100gram koude boter
65grammelk
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Heteluchtoven op 160 graden celsius.
Doe alle droge ingrediënten samen in een kom, dus het tapiocameel, kikkererwtenmeel, rijstmeel, fiberhusk, bakpoeder, snuf zout, speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker. Meng alles even goed door elkaar.
Voeg nu de koude boter in stukjes toe samen met melk. Kneed alles goed met de hand door totdat je een glanzende deegbal hebt. Als het deeg nog wat te droog is, dan kun je een klein beetje melk toevoegen.
Het deeg is direct te gebruiken en hoeft niet te rusten in de koelkast.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Rol van het deeg kleine balletjes ter grote van een kleine knikker en leg deze met wat ruimte ertussen op de bakplaat.
Bak de kruidnoten in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en smullen maar!
Opmerkingen
Veel bakplezier gewenst en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie