Super makkelijke glutenvrije bladerdeeg pizza’s die ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel staan. Ook super leuk om samen met de kinderen te maken.
Deze glutenvrije bladerdeeg pizza’s zijn zo makkelijk om te maken dat je het bijna geen recept meer mag noemen. Toch verdienen ze een plaatsje op onze website, want ze zijn super leuk om samen met de kinderen te maken. Als basis ingrediënten geraspte kaas, pizzasaus en oregano, Yup, je leest het goed, ook wij eten soms wel eens iets uit een potje. Ik gebruik deze pizzasaus ook vaak op een glutenvrije tosti. Mega lekker!
Maar goed, naast de basis ingrediënten kun je natuurlijk zelf allerlei lekkers toevoegen. Champignons, paprika, courgette, stukjes gegrilde kip, hamreepjes, cherry tomaatjes etc. Maar net wat de kids lekker vinden. En het leukste is dan natuurlijk om de kinderen de pizza’s zelf te laten maken.
Sophie mocht haar glutenvrije bladerdeeg pizza’s uiteraard ook zelf beleggen. Deze zijn wat karig gebleven met wat extra ham erop, ha, ha. Maar goed, zij vind ze zo lekker 😉 O ja, en lekker veel komkommers ernaast :-D.
Het bladerdeeg gebruik ik vaak van Lisa’s Choice. Onder andere verkrijgbaar bij Crisp. VA Foods heeft ook een goede variant.
Al zin gekregen in deze zalige glutenvrije bladerdeeg pizza’s? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Glutenvrije bladerdeeg pizza's (basisrecept)
Ingrediënten
- 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg diepvries
- 1 potje pizzasaus
- 75 gram geraspte kaas
- 2 theelepels oregano
Hoe maak je het?
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd intussen wat beleg naar keuze zoals bijvoorbeeld champignons, paprika, courgette, rode ui, ham, stukjes gegrilde kip etc.
- Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de pizzasaus.
- Bestrooi vervolgens royaal met de geraspte kaas.
- Strooi daarna nog wat oregano over de glutenvrije bladerdeeg pizza's.
- Beleg de pizzaatjes met het gesneden beleg en zet vervolgens in het midden van de oven.
- Laat de glutenvrije bladerdeeg pizza's in zo'n 15 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!