Makkelijk, lekker en ook nog eens snel op tafel. Deze glutenvrije bladerdeeg pizzahapjes zijn écht een aanrader!
Afgelopen week heb je ze wellicht voorbij zien komen op Facebook. De glutenvrije bladerdeeg pizzahapjes van Sophie. Sophie had die dag kerstdiner op school, maar besloot overmand door verdriet niet te gaan. Voorgaande jaren volstond haar bak of tray met glutenvrij lekkers, maar sinds vorig jaar is ze zich meer bewust van het ‘anders’ zijn en dit jaar barste de bom. Klasgenootjes zouden roti meenemen, taart, donuts, pizza’s, ijs etc. en zij mag niet mee doen. Uit haar bak eten en zien hoe je klasgenootjes wel alles van het buffet mogen pakken. Zo ontzettend zielig.
Als troost heb ik toen voor haar snel een glutenvrije borrel in elkaar geflanst die avond met onder andere deze zalige bladerdeeg pizzahapjes. Dezelfde avond heb ik trouwens ook nog een mini-friteuse besteld met een berg glutenvrij bittergarnituur, want ook dat stond heel hoog op haar wensenlijstje. Dat maakte het gelukkig weer een beetje goed. De friteuse heeft inmiddels de naam ‘frietie’ gekregen en de glutenvrije bladerdeeg pizzahapjes vielen zo in de smaak dat ik ze met oud en nieuw weer ga maken.
Wil je onze glutenvrije pizza bites ook eens proberen? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Glutenvrije bladerdeeg pizzahapjes
Ingrediënten
- 8 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 1 blikje tomatenpuree 140 gram
- 1 theelepel gevijzelde knoflook
- geraspte kaas
- oregano
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Laat het glutenvrij bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
- Doe intussen de tomatenpuree in een kommetje.
- Vul het blikje met water tot de rand en voeg dit bij de tomatenpuree.
- Voeg vervolgens de gevijzelde knoflook toe samen met wat peper en zout naar smaak.
- Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus.
- Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 stukken.
- Bestrijk elk plakje bladerdeeg met de tomatensaus.
- Bestrooi vervolgens royaal met de geraspte kaas en top ze af met wat oregano.
- Leg de glutenvrije bladerdeeg pizzahapjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet deze vervolgens in het midden van de oven.
- Bak de pizzahapjes in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!