De lekkerste glutenvrije banketbakkersroom maak je heel makkelijk zelf. Heerlijk tussen een tompouce, als taartvulling of puddingbroodje.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Rusttijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur20 minutenminuten
Gang Dessert, Gebak, nagerecht, Taart
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 211kcal
Porties 300gram
Ingrediënten
250mlvolle melk
3eierdooiers
50gramkristalsuiker
1zakje vanillesuikerof 1 vanille peul
25grammaizena
Hoe maak je het?
Verwarm de melk in een pan met dikke bodem.
Doe de suiker, vanillesuiker, maizena en eidooiers in een kom en mix tot een schuimende lichtgele massa.
Giet een scheut van de warme melk bij het suiker-eimengsel en schep alles daarna weer terug in de pan.
Breng de gele vla aan de kook en blijf intussen roeren.
Zodra de banketbakkersroom het kookpunt heeft bereikt en de juiste dikte (ongeveer als dikke vanillevla), zet dan het vuur uit.
Doe de banketbakkersroom in een vershoudbakje en laat ongeveer 30 minuten afkoelen op de aanrecht.
Doe de deksel op het bakje en zet de banketbakkerroom nog minstens 30 minuten in de koelkast. Je kunt de banketbakkerroom ook een avond van te voren maken.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie