Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Glutenvrije appelflappen
3,84
van
12
Stemmen
Super makkelijke , maar oh zo lekkere oer-Hollandse appelflappen welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Ontdooien
10
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Gang
Gebak, Klein gebak
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
368
kcal
Porties
8
stuks
Ingrediënten
2
goudreinetten
8
plakjes
glutenvrij bladerdeeg
2
handjes
rozijnen
1½
eetlepel
suiker
1
theelepel
kaneel
1
ei
2
theelepels
limoensap
mini parelsuiker
Hoe maak je het?
Ontdooi de plakjes bladerdeeg 10 minuten op het aanrecht.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd vervolgens in blokjes.
Meng de appelblokjes met de rozijnen, suiker, limoensap en kaneel.
Klop het ei los.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat eigeel.
Leg op een helft van het bladerdeeg wat appel met rozijnen.
Vouw het bladerdeeg tot een driehoek en druk de randen goed aan zodat ze straks niet loskomen in de oven.
Herhaal totdat je alle 8 appelflappen gevuld en gevouwen hebt.
Bestrijk de appelflappen met wat eigeel en strooi hier de mini parelsuiker overheen.
Leg de glutenvrije appelflappen op een met bakpapier bekleed ovenrooster en zet in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
De glutenvrije appelflappen zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
appelflap, glutenvrij, hollands, makkelijk recept, oudejaarsavond, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Glutenvrije appelflappen
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
368
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
22
g
34
%
Verzadigd vet
6
g
38
%
Transvet
1
g
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
12
g
Cholesterol
20
mg
7
%
Natrium
149
mg
6
%
Kalium
95
mg
3
%
Koolhydraten
39
g
13
%
Vezel
2
g
8
%
Suiker
12
g
13
%
Eiwit
5
g
10
%
Vitamine A
56
IU
1
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
2
mg
10
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
3
mg
4
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
10
µg
10
%
Calcium
14
mg
1
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
48
µg
12
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
12
mg
3
%
Fosfor
50
mg
5
%
Selenium
15
µg
21
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag