Als heerlijk glutenvrij hartig hapje bij de borrel, voorgerecht bij jouw diner of als lunch. Met deze glutenvrije bruschetta met tomaat en basilicum zit je altijd goed. Ook zijn ze nog eens erg makkelijk om te maken en binnen een handomdraai klaar. Erg handig als je onverwachts visite krijgt.
Ik maak bruschetta vaak als ik wat oud glutenvrij (stok)brood over heb zoals laatst na eerste kerstdag. Stiekem maak ik op zo’n moment extra veel, ik bak meestal beide Schär baguettes af, zodat ik de andere dag een heerlijk borrelhapje er van kan maken. Lekker met fijn gesneden rijpe tomaten, verse basilicum blaadjes, wat oregano en natuurlijk wat knoflook en extra vierge olijfolie. Echt snoepen dit!
In dit recept ben ik er vanuit gegaan dat het stokbrood nog gebakken moet worden. Heb je restjes brood over, dan kun je natuurlijk een aantal stappen overslaan.
Ben je benieuwd geworden naar ons recept? Scroll dan snel naar beneden voor de uitgebreide beschrijving!
Bruschetta met tomaat en basilicum
Ingrediënten
- 1 glutenvrije baguette Schar
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 5 blaadjes basilicum
- 10 mini trostomaatjes
- 1 theelepel oregano
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
- Bak het glutenvrije stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat het stokbrood afkoelen en snijd het in diagonale sneetjes.
- Meng 1 eetlepel extra vierge olijfolie met 2 in grove stukken gesneden teentjes knoflook en laat even intrekken zodat de knoflook goed wordt opgenomen door de olijfolie.
- Snijd de mini trostomaatjes intussen in blokjes.
- Snijd het laatste teentje knoflook zo fijn mogelijk en meng deze door de tomatenblokjes samen met de andere eetlepel extra vierge olijfolie, de oregano en wat peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de afgekoelde sneetjes stokbrood aan beide kanten met de knoflook-olijfolie.
- Leg de sneetjes glutenvrij brood op het rooster van de oven en rooster ze gedurende 8 minuten goudbruin op 200 graden Celsius. Draai ze halverwege de baktijd even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Laat even afkoelen en schep vervolgens het tomatenmengsel op elk sneetje.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke hapjes voor bij de borrel zoals deze glutenvrije bruschetta met tomaat en basilicum? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije borrelhapjes.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!