Een zalig hartig hapje bij de borrel of gewoon als lunch. Deze bruschetta met groene pesto, ricotta en serranoham kan eigenlijk altijd wel.
Afgelopen week had ik natuurlijk al de glutenvrije bruschetta met tomaat en basilicum met jullie gedeeld. Vandaag op de valreep van 2022 ook nog even snel de bruschetta met groene pesto, ricotta en serranoham. De basis is in principe hetzelfde alleen de topping is anders.
Bruschetta is echt zo’n gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren en ook ideaal is als je van je left overs in de koelkast af wil. Bij ons liggen ze daarom ook geregeld op de borrelplank en natuurlijk omdat ze mega lekker zijn. Ze gaan echter ook wel eens mee met Sophie in de broodtrommel naar school.
In dit gerecht heb ik glutenvrij stokbrood gebruikt omdat wij deze toevallig over hadden van de kerstdagen, maar je kunt natuurlijk ieder andere glutenvrije broodsoort gebruiken.
Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Bruschetta met groene pesto, ricotta en serranoham
Ingrediënten
- 1 glutenvrije baguette Schar
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels groene pesto
- 5 eetlepels ricotta
- 75 gram serranoham
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
- Bak het glutenvrije stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat het stokbrood afkoelen en snijd het in diagonale sneetjes.
- Meng 1 eetlepel extra vierge olijfolie met 2 in grove stukken gesneden teentjes knoflook en laat even intrekken zodat de knoflook goed wordt opgenomen door de olijfolie.
- Bestrijk de afgekoelde sneetjes stokbrood aan beide kanten met de knoflook-olijfolie.
- Leg de sneetjes glutenvrij brood op het rooster van de oven en rooster ze gedurende 8 minuten goudbruin op 200 graden Celsius. Draai ze halverwege de baktijd even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Laat even afkoelen en bestrijk ze met de groene pesto.
- Schep vervolgens een halve eetlepel ricotta op alle bruschetta en bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.
- Verdeel als laatste de serranoham over de bruschetta.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten voor bij de borrel? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije borrelhapjes!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!