Een mega lekkere en verantwoorde glutenvrije broccoli-spinazie schotel met gehakt die je ook nog een binnen 45 minuten op tafel hebt staan. En lekker dat hij is! Echt een aanrader!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 777kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
1struikbroccoli
300gramverse spinazie
450gramaardappelschijfjesvoorgekookt
500gramrundergehakt
125gramgerookte spekreepjes
1grote rode ui
1bolletjesolo knoflook
250gramkookroom
1groentebouillonblokje
1eetlepelgehaktkruiden
geraspte kaasjong belegen
peper
zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 3 minuutjes voor.
Zet de wok op hoog vuur zonder olie of boter en bak hierin de gerookte spekreepjes.
Voeg de rode ui en knoflook bij en fruit even mee.
Doe nu het gehakt bij het geheel samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
Giet de broccoli af en zet weer terug op laag vuur.
Schenk de kookroom bij de broccoli samen met het groentebouillonblokje.
Voeg de spinazie toe aan de broccoli en laat dit slinken.
Breng op smaak met een beetje peper en zout. Niet te veel, want de gehaktkruiden, het bouillonblokje en de gerookte spekreepjes bevatten ook al zout.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.
Schep hier vervolgens de groente met de kookroom bovenop.
Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de groente.
Strooi als laatste een flinke laag geraspte kaas over de aardappelschijfjes.
Zet de broccoli-spinazie schotel met gehakt in het midden van de oven en laat in zo'n 20 tot 25 minuten goudbruin en verder gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie