Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon
4
van
5
Stemmen
Een super lekkere en makkelijk andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon welke ook nog eens snel op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
560
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
500
gram
kipfilet
400
gram
grof gesneden andijvie
600
gram
mini krieltjes
150
gram
bacon reepjes
1
rode ui
4
lente-uitjes
1
bolletje
solo knoflook
geraspte kaas
1
eetlepel
kipkruiden
1
theelepel
peterselie
1
theelepel
bieslook
250
ml
kookroom
1
groentebouillonblokje
¼
theelepel
nootmuskaat
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de mini krieltjes rondom goudbruin.
Snipper intussen de rode ui. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de knoflook zo fijn mogelijk
Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de kipkruiden.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok.
Fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de kipfilet erbij samen met de baconreepjes en bak rondom aan.
Doe nu de andijvie bij het geheel samen met de lente-uitjes.
Giet alles over in een grote ovenschaal.
Meng de krieltjes, kip en groente met de kookroom, peterselie, bieslook, nootmuskaat, groentebouillonblokje en een paar flinke handen geraspte kaas.
Strooi als laatste nog een topping geraspte kaas over de andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon en zet in het midden van de oven.
Laat de andijvieschotel in zo'n 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
andijvie, bacon, gegrilde kipfilet, glutenvrij, krieltjes, makkelijk recept, ovenschotel, snel op tafel, wat eten we vandaag
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Andijvieschotel met kip, krieltjes en bacon
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
560
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
32
g
49
%
Verzadigd vet
18
g
113
%
Meerv. onverz. vet
2
g
Enkelv. onverz. vet
9
g
Cholesterol
181
mg
60
%
Natrium
1067
mg
46
%
Kalium
940
mg
27
%
Koolhydraten
24
g
8
%
Vezel
5
g
21
%
Suiker
2
g
2
%
Eiwit
45
g
90
%
Vitamine A
2349
IU
47
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
13
mg
65
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
27
mg
33
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
182
µg
173
%
Calcium
223
mg
22
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
127
µg
32
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
70
mg
18
%
Fosfor
386
mg
39
%
Selenium
26
µg
37
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag