Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Andijvie rucola stamppot met serranoham
4,50
van
2
Stemmen
Een super makkelijke, lekkere en snelle andijvie rucola stamppot met serranoham. Heerlijk met bijvoorbeeld een slavink of runderworstje.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Oosters, Thais
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
396
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
250
gram
fijn gesneden andijvie
75
gram
rucola
900
gram
kruimige aardappels
100
gram
serranoham
1
rode ui
10
gram
margarine
½
eetlepel
mosterd
150
gram
roomkaas met knoflook en kruiden
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 18 minuten gaar.
Snipper intussen de rode ui en snijd de serranoham in kleine stukjes.
Kook de andijvie zo'n 5 minuten voor. Voeg 1 minuut voor het einde van de kooktijd ook de rucola toe.
Fruit intussen de rode ui in wat olijfolie of een beetje vloeibare margarine.
Voeg de serranoham toe en bak deze knapperig.
Stamp de aardappels fijn met de boter en roomkaas met kruiden en knoflook.
Voeg de andijvie, rucola, serranoham en rode ui toe samen met de mosterd en roer goed door.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
Bloemkool, kipfilet, makkelijke maaltijd, pasta met champignon-spinaziesaus, rode curry, snel recept
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Andijvie rucola stamppot met serranoham
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
396
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
17
g
26
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
37
mg
12
%
Natrium
2487
mg
108
%
Kalium
1257
mg
36
%
Koolhydraten
47
g
16
%
Vezel
8
g
33
%
Suiker
5
g
6
%
Eiwit
17
g
34
%
Vitamine A
2252
IU
45
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
0.003
µg
0
%
Vitamine C
53
mg
64
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
171
µg
163
%
Calcium
144
mg
14
%
Koper
0.3
mg
15
%
Foliumzuur
148
µg
37
%
IJzer
3
mg
17
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
74
mg
19
%
Fosfor
166
mg
17
%
Selenium
2
µg
3
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag