Super leuke, lekkere en makkelijke glutenvrije knakworst vuurpijlen met oregano en kaas. Altijd een groot succes bij de kinderen!
Ook dit jaar staan ze weer bij ons op de borreltafel. De glutenvrije knakworst vuurpijlen met oregano en kaas. Wedden dat het bij jouw kinderen ook een groot succes wordt? Sophie is er in ieder geval dol op en kan niet wachten tot we ze weer gaan maken. En zeg nu zelf, het ziet er toch super feestelijk uit! Ook leuk trouwens om te trakteren op school.
Het bladerdeeg gebruik ik altijd van Lisa’s Choice of VA Foods. Wij vinden dat persoonlijk het beste bladerdeeg. Die van Lisa’s Choice is, volgens mij, alleen maar via de Crisp verkrijgbaar, wat het weer lastig maakt. VA Foods is o.a. verkrijgbaar via BFreez.
Je kunt ook gewoon het glutenvrije bladerdeeg van Schär gebruiken. Deze is helaas wel wat droger, dus even goed opletten dat het niet scheurt. Je kunt er echter wel langere repen van snijden, dus aan elkaar plakken is dan niet nodig.
Waarom 11 knakworstvuurpijlen? Eigenlijk heel simpel, er zitten namelijk exact 11 knaks in een blikje. Heel soms, met een beetje geluk, 12. De bonus knak en die snoep ik dan meestal op 😉
Al trek gekregen?! Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Knakworst vuurpijlen met oregano en kaas
Keukengerei
- 11 satéprikkers
Ingrediënten
- 2,5 plakje glutenvrij bladerdeeg
- 1 blikje knaks
- 75 gram jong belegen kaas plat stuk
- 1 ei
- oregano
Hoe maak je het?
- Laat het glutenvrij bladerdeeg op het aanrecht ontdooien gedurende ongeveer 10 minuten.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 graden Celsius.
- Klop het ei los in een kommetje.
- Giet de knaks in een zeef en laat ze uitlekken.
- Vervolgens snijd je 33 reepjes van het bladerdeeg.
- Bestrijk de reepjes bladerdeeg met het losgeklopte ei.
- Plak 3 reepjes aan elkaar.
- Steek een satéprikker in elk knakworstjes en laat een stukje aan de bovenkant vrij. Hier komt straks het puntje met de kaas.
- Wikkel het bladerdeeg diagonaal om de knaks heen en leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bestrijk weer met wat losgeklopt ei en strooi er wat oregano overheen.
- Zet de pijlen in het midden van de oven en laat in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar worden
- Snijd intussen 11 driehoekjes van de kaas.
- Laat de pijlen iets afkoelen en prik de kaaspuntjes op de satéprikker.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke hapjes voor op jouw borreltafel? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije borrelhapjes.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!