Mega lekkere Japanse gebakken rijst met kip. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar!
Deze Japanse gebakken rijst met kip moet je echt een keertje geprobeerd hebben. Echt zo ontzettende lekker! Een ware smaakexplosie. Vaak wordt gedacht dat de Japanse keuken erg ingewikkeld en tijdrovend is, maar dat is juist helemaal niet zo. Dit heerlijke rijstgerecht staat namelijk binnen 35 tot 40 minuten namelijk al op tafel en is eenvoudig om te maken. En is ook nog eens kidsproof. Sophie smult ervan!
Inmiddels staat deze Japanse gebakken rijst met kip bij ons geregeld op de tafel samen met andere zalige Japanse gerechten zoals bijvoorbeeld de Miso noedels of de kip met groente in gembersaus. Ook beide makkelijk om te maken. Voor deze gerechten is het wel aan te raden om standaard Japanse sojasaus (tamari), dashipoeder, miso, sake, mirin, geroosterde sesamzaadjes en sesamolie in huis te hebben. De meeste zijn gewoon in de supermarkt te koop. Het dashipoeder bestel ik online bij de Oosterse supermarkt.
Heb je al trek gekregen en wil je deze zalige Japanse gebakken rijst met kip ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept.
Japanse gebakken rijst met kip
Ingrediënten
- 400 gram witte rijst
- 600 gram kipfilet
- 5 eieren
- 200 gram spitskool fijngesneden
- 1 winterpeen
- 250 gram kastanjechampignons
- 200 gram sugar snaps
- 4 bosuitjes
- 1 rode ui
- 2 bolletjes solo knoflook
- 1 rode peper
- 3 cm gember
- 4 eetlepels milde tamari glutenvrij sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels mirin
- 1 eetlepel dashipoeder
- 1 eetlepel arachideolie
- 1½ eetlepel geroosterd sesamzaad
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Maak de rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout.
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de rode ui.
- Maal de knoflook samen met de rode peper en gember fijn in de hakmolen van de staafmixer.
- Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en snijd de hoedjes in plakjes.
- Snijd vervolgens de bosuitjes in ringetjes en de winterpeen in blokjes.
- Verhit een scheutje arachideolie in de wok.
- Breek de eieren en roerbak deze in de olie.
- Voeg de kipblokjes toe en roerbak deze mee. Hoeft niet helemaal gaar te zijn, dit komt vanzelf goed.
- Voeg de fijngemalen rode peper, knoflook en gember toe samen met de rode ui en fruit even mee.
- Doe nu de spitskool erbij samen met de winterpeen, sugar snaps, bosuitjes en kastanjechampignons.
- Giet de sesamolie, sojasaus en mirin bij het geheel.
- Schep nu ook het dashipoeder erbij en roerbak het geheel een aantal minuten.
- Voeg de rijst toe samen met de geroosterde sesamzaadjes en schep alles goed door elkaar.
- Serveer direct!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de Japanse keuken? Probeer dan ook eens onze Miso noedels met kip, peultjes en champignons of de kip met groente in gembersaus.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!