Gehaktballen

Gehaktballen

Deze glutenvrije gehaktballen kun je vrij eenvoudig zelf maken.

Ingrediënten:
– 500 gram rundergehakt
– 1 kleine ui
– knoflook puree uit tube
– rode peper uit tube
– gehaktkruiden (ik gebruik meestal Verstegen)
– glutenvrij paneermeel van bijvoorbeeld Consenza of Peaks
– 250 gram braadboter pakje
– 1 eetlepel mosterd
– eventueel een ei

Snipper de ui. Kneed de ui, een beetje knoflook- en rode peper puree door het gehakt. Voeg gehaktkruiden toe naar smaak. Kneed dit vervolgens ook door het deeg. Voor wat smeuïgere gehaktballen kan je een rauw ei door het gehakt kneden, maar dit hoeft niet persé. Draai vervolgens 6 wat kleinere- of 4 grote gehaktballen van het gehaktmengsel. Rol daarna de gehaktballen door het glutenvrij paneermeel.

Laat de gehaktballen even een half uurtje opstijven in de koelkast. Zeker als er rauw ei gebruikt is. Zo voorkom je dat de gehaktballen uit elkaar vallen in de pan.

Verhit de braadboter in een braadpan samen met een eetlepel mosterd op een hoog vuur. Braad de gehaktballen rondom bruin. Zet vervolgens het vuur wat lager en laat de ballen ongeveer een half uur sudderen met de deksel op de pan tot ze helemaal gaar zijn. Regelmatig even omkeren.

Zelf draai ik altijd 6 ballen van dit gehaktmengsel. Wij zijn met 3-personen thuis en eten hier vaak 2 keer van.
Je kunt de gehaktballen namelijk met jus en al makkelijk invriezen en daarna het geheel weer opwarmen in een kleine koekenpan.

Let bij de braadboter, gehaktkruiden en mosterd goed op dat je een glutenvrije variant hebt, dus even goed het etiket lezen.

Eet smakelijk!

1 thought on “Gehaktballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code