Super lekkere en verantwoorde glutenvrije fusilli met haricots verts, peultjes en zalm die ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat.
Deze zalige fusilli met zalm is echt een aanrader. Boordevol verse groente zoals haricots verts, maar ook peultjes en courgette. Een rode ui en knoflook mogen natuurlijk niet ontbreken. Dat alles in een zalige roomsaus van oregano en basilicum met als finishing touch heerlijke blokjes zalm. En dat alles staat gewoon binnen 30 minuten op tafel, is verantwoord en ook nog eens kidsproof.
Ja, ja, ook dit gerecht heeft wederom het oh zo strenge keurmerk ‘kidsproof’ van Sophie gekregen. Ze heeft zitten smullen. Wat een genot! In dit gerecht heb ik glutenvrije fusilli gebruikt, maar je kunt natuurlijk iedere anders glutenvrije pasta variant gebruiken.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij of melkvrij? Geen probleem! Vervang dan de kookroom door kokosmelk of rice dream.
Al trek gekregen? Scroll dan snel naar beneden voor ons recept!
Fusilli met haricots verts, peultjes en zalm
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrij fusilli Barilla
- 500 gram zalmfilet diepvries
- 250 gram peultjes
- 250 gram haricots verts
- 1 courgette
- 100 ml kookroom
- 1 bolletje solo knoflook
- 1 rode ui
- 10 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel oregano
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar samen met wat zout en groentebouillonblokje.
- Snijd de haricots verts in stukjes van ongeveer 4 cm en halveer de peultjes.
- Kook de haricots verts en peultjes ongeveer 5 minuten voor met een beetje zout.
- Snipper intussen de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Was de courgette en snijd deze in blokjes.
- Snijd vervolgens de zalm in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. De zalm hoeft niet helemaal ontdooit te zijn. Ik snijd hem altijd bevroren.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
- Voeg de zalmblokjes toe en bak rondom aan.
- Doe de courgette blokjes erbij samen met de haricots verts en peultjes.
- Schenk de kookroom erbij en voeg de oregano toe.
- Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en voeg deze toe aan de saus.
- Voeg als laatste de fusilli toe en roer alles goed door.
- Laat nog even 2 minuutjes goed doorwarmen en aanschuiven maar!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op pasta zoals deze fusilli met haricots verts, peultjes en zalm? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije pastagerechten. Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!
Geef mij ook maar zo’n heerlijke fusilli. Vooral voor tijdens de lunch hou ik wel van een heerlijke fusilli salade. De zalm past hier overigens ook heerlijk bij een gerecht wat elkaar goed aanvult perfect voor de lunch