Zalige glutenvrije frittata met snijbonen en gerookte zalm die je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Succes verzekerd!
Wat doe je als je teveel eieren in huis hebt?! Juist frittata maken! Afgelopen week had ik me weer eens vergist. Ik was er van overtuigd dat de eieren bijna op waren, maar toen bleek bij thuiskomst nog een doos in de koelkast te staan. Er lag ook nog een zak snijbonen en mini krieltjes. Gerookte zalm hebben we standaard in huis, dus het idee voor deze frittata met snijbonen en gerookte zalm was vrij snel geboren.
Lekker nog wat verse bieslook en platte peterselie erbij. Kookroom door de eitjes kloppen met wat peper en zout. Uiteraard een rood uitje erbij. Daar ben ik dol op, dus die mocht niet ontbreken. En voila! Een zalige frittata met snijbonen en gerookte zalm om je vingers bij op te eten.
Ook Sophie heeft er heerlijk van gegeten, dus bij deze ook het keurmerk “kidsproof”. Wil je deze super lekkere frittata ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Frittata met snijbonen en gerookte zalm
Keukengerei
- ovenvaste pan 30 cm doorsnede
Ingrediënten
- 450 gram mini krieltjes
- 300 gram snijbonen gesneden
- 200 gram gerookte zalm
- 1 rode ui
- 8 eieren
- 250 ml kookroom
- 10 gram bieslook
- 10 gram platte peterselie
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Snijd de gerookte zalm vervolgens in stukjes
- Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de zalmsnippers toe en bak even mee.
- Vervolgens voeg je de mini krieltjes en snijbonen toe en roerbak even mee.
- Klop intussen de eieren los met de kookroom.
- Hak de platte peterselie fijn en knip de bieslook in stukjes. Ik gebruik hiervoor een kruidenschaar of wiegemes.
- Roer de peterselie en bieslook door het eimengsel samen met wat peper en zout naar smaak.
- Giet het ei bij de snijbonen, mini krieltjes en zalm en laat het wat indikken gedurende 10 minuten.
- Zet de pan vervolgens in het midden van de oven en laat de frittata goudbruin en gaar worden in zo'n 15 tot 20 minuten.
- De frittata met snijbonen en gerookte zalm is klaar zodra het ei volledig gestold is. Je kunt dit eenvoudig checken door er in te prikken met een breinaald.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op gerechten uit de oven? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels. Er zit vast iets voor je bij.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!