Je hebt er ongetwijfeld wel een keertje van gehoord. Bloemkool- of broccolirijst. Een nieuwe hype in voedselland en niet zo gek ook, want het is koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij en ook nog eens super gezond. Je kunt bakjes kant-en-klare bloemkool rijst in de supermarkt kopen wat natuurlijk erg handig is, maar je kunt het zelf ook super snel maken. Het is namelijk niet meer dan geraspte/gemalen bloemkool. Gewoon halve bloemkool in de keukenmachine of blender en binnen een paar seconden heb je bloemkoolrijst. Easy peasy toch?!
Voor ons was het de eerste keer bloemkool rijst, dus ben ik voor een wat veilige versie gegaan. Dat is deze bloemkool nasi met ham, kip en lekker veel groenten geworden. Heel eenvoudig om te maken, super snel op tafel en ook nog eens heel erg lekker. Ben je benieuwd hoe ons recept geworden is? Je leest het hieronder verder.
Bloemkool nasi met ham en kip
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 250 gram hamblokjes
- 350 gram kipfilet
- 1 theelepel knoflookpuree
- 1 theelepel rode peper puree
- 1 rode ui
- 3 bosuitjes
- 150 gram doperwten
- 200 gram taugé
- 1 winterpeen
- 3 eieren
- lactosevrije melk
- 1 bakje boemboe nasi goreng of 4 eetlepels zelfgemaakt
- 1 theelepel djintan gemalen komijn
- peper en zout
- wokolie
- olijfolie
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes en stop ze in de keukenmachine of blender. Maal de bloemkool tot fijne stukjes bloemkoolrijst. Zet de bloemkoolrijst even aan de kant.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met de djintan samen met wat peper en zout naar smaak.
- Snijd de rode ui in stukjes, de bosuitjes in ringetjes en de rode peper en winterpeen in blokjes.
- Klop de eieren los in een kom samen met een scheutje melk. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak hierin de eieren.
- Verhit intussen een scheutje wokolie in de wok samen met de boemboe nasi goreng, knoflook- en rode peper puree.
- Fruit de rode ui in de wok. Voeg na 1 minuut de kipblokjes toe en bak rondom even aan. Voeg vervolgens de hamblokjes toe en bak ook een minuutje mee.
- Voeg daarna de bosuitjes, rode paprika, winterpeen en doperwten toe en roerbak deze zo'n 5 minuten mee.
- Als laatste voeg je de bloemkool rijst, taugé en stukjes roer-ei toe en roerbak alles nog zo'n 2 minuten mee.
- Serveer de bloemkool nasi met ham en kip direct met wat kroepoek.
Weinig tijd, maar wil je wel iets lekkers en gezonds op tafel zetten zoals deze bloemkool nasi? Kijk dan ook eens op onze pagina met gluten- en lactosevrije 30 minute meals. Er staat vast wel iets lekkers voor jou en je gezin bij.
Volg je onze avonturen al op Instagram? Hier vind je niet alleen foto’s van onze heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten, maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.