Een verrukkelijke glutenvrije andijvie ovenschotel met winterpeen en gehakt. Makkelijk om te maken en ook nog eens lekker snel klaar.
Ja, daar is er weer eentje! Zo’n overheerlijke glutenvrije ovenschotel. Manlief had het al een aantal keer aan mij gevraagd. Wanneer maak je weer een keertje iets uit de oven? Vrijwel alles wat ik maak vind hij lekker hoor. Patrick is absoluut geen moeilijke eter en daarmee een uitstekend proefkonijn voor mijn nieuwe glutenvrije recepten. Eigenlijk alles wat ik hem voorschotel probeert hij uit. Fantastisch toch?! Maar zoals iedereen heeft hij natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur. Dat is op de eerste plaats natuurlijk kip. En op de tweede plaats…juist! Ovenschotels!
Deze keer heb ik deze zalige andijvie ovenschotel met gehakt en winterpeen gemaakt. Lekker met een uitje en knoflookje erdoor. Wat Dijon mosterd voor een beetje pit met lekker wat kerrie erbij. Deze even door de room met wat eitjes geklopt en dat vervolgens over de gehakt en groente gegoten. Gaat het straks lekker stollen in de oven. Mmm.
Verder de ovenschotel op smaak gebracht met wat tijm en nootmuskaat. Daarna een heerlijk dakje van aardappelschijfjes met daarover een flinke laag geraspte kaas. Vervolgens hoef je alleen nog maar de oven open te doen om de ovenschotel met andijvie, winterpeen en gehakt er in te schuiven. Even een kookwekkertje zetten op 25 minuten en jij hebt mooi even de tijd om wat anders te doen. Makkelijk toch?
Wil je deze zalige andijvie ovenschotel met gehakt en winterpeen ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Andijvie ovenschotel met winterpeen en gehakt
Ingrediënten
- 600 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 500 gram fijn gesneden andijvie
- 500 gram rundergehakt
- 2 winterpenen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml slagroom
- 3 eieren
- 1 eetlepel djion mosterd
- ½ theelepel nootmuskaat
- 3 theelepels kerrie
- 1 theelepel tijm
- 1 runderbouillonblokje
- olijfolie of vloeibare margarine
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd de winterpenen in blokjes
- Verhit een scheutje olijfolie of vloeibare margarine in de wok of grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de blokjes winterpeen toe en bak 2 minuten mee.
- Doe nu het gehakt erbij en bak het rul.
- Voeg nu de andijvie in delen toe aan het gehakt met de winterpeen en laat deze slinken op laag vuur.
- Voeg het bouillonblokje toe en breng verder op smaak met de nootmuskaat samen met wat peper en zout.
- Klop intussen de eieren los met de slagroom, dijon mosterd, kerrie, tijm en ook een beetje zout en peper.
- Doe het gehakt, andijvie en winterpeen mengsel in een grote ovenschaal.
- Giet hier de room met de losgeklopte eieren overheen.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de room en bestrooi met een beetje zout en peper.
- Strooi als laatste een flinke laag geraspte kaas over de andijvie schotel met winterpeen en gehakt.
- Zet de ovenschotel in het midden van de oven en laat in zo'n 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals deze heerlijke andijvie ovenschotel met winterpeen en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije en makkelijke ovenschotels welke je binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op social media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten zoals deze zalige andijvie ovenschotel met gehakt en winterpeen, maar ook nieuwe glutenvrije producten, tips, reviews en soms een leuke glutenvrije winactie.