Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Aardappel gerechten, Kerst, Paasrecepten, Vegetarisch  /  6 januari 2018

Aardappelbolletjes uit de oven

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Aardappelbolletjes uit de oven

 

Afdrukken Pin
1 van 2 Stemmen

Aardappelbolletjes uit de oven

Soms heb ik wat problemen om Pommes duchesse te spuiten. De aardappelpuree is dan net te dik of koud om fatsoenlijk uit de spuitzak te knijpen. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!
Van de aardappelpuree maak je gewoon balletjes, en voila, je hebt aardappelbolletjes! Net zo lekker en een recept om eindeloos mee te variëren. 
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 1,5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 15 gram lactosevrije margarine (wajang of ah plantaardige margarine)
  • 250 ml lactosevrije melk
  • 5 eetlepels glutenvrij paneermeel
  • peper en zout

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en kook ze met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze even droog.
  • Verwarm in een steelpannetje de melk. Pas op dat de melk niet overkookt.
  • Giet een scheutje warme melk met een zeefje bij de aardappelen. Zo voorkom je dat je melkvel bij de aardappelen schenkt.  Voeg de margarine toe en stamp alles even goed door elkaar met een aardappelstamper.
  • Blijf melk toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. Voeg nu het paneermeel, de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak toe en stamp alles nog even goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Draai bolletjes van de aardappelpuree en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak de aardappelbolletjes in het midden van de oven goudbruin gedurende zo'n 20 minuten.

Notities

De hoeveelheid melk is afhankelijk van het soort aardappel. Soms gebruik ik alle melk en soms hou ik een beetje over. Ik schenk vaak kleine beetjes bij de aardappels om zo tot de gewenste dikte te komen.
Is je puree toch een beetje te dun geworden? Voeg dan wat extra paneermeel bij. Paneermeel absorbeert namelijk vocht.
 

Meer gluten- en lactosevrije recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze link



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • aardappel
  • aardappelpuree
  • bijgerecht
  • buffetgerecht
  • coeliakie
  • gluten free
  • glutenvrij
  • Glutenvrij genieten
  • lactose-intolerantie
  • lactosevrij
  • pommes duches

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Gegrilde groenten
lactosevrij vanille roomijs

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 25 t/m 31 januari

glutenvrij weekmenu 2021-4

Onze nieuwste recepten

  • pasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaasPasta ovenschotel met bloemkool, ham en kaas
  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen