Voor het ultieme kerstgevoel! Een makkelijk en heerlijk recept voor de lekkerste glutenvrije gingerbread koekjes.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Koekjes
Keuken Glutenvrij, Kerst
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 30stuks
Ingrediënten
175gramtapiocameel
175gram rijstmeel
175gram kikkererwtenmeel
20gramFiber Husk(pysilliumvezels)
160gramdonkerbruine basterdsuiker
160gramstroop
1ei
1ei dooier
6gramnootmuskaat
5 gramgemberpoeder
12gramkaneel
1snufjezout
225gramzachte boter(MinusL)
Hoe maak je het?
Meng het tapiocameel, rijstmeel, kikkererwtenmeel, fiber husk, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en een snufje zout goed door elkaar.
Mix de zachte boter, de donkerbruine basterdsuiker en de suikerstroop met de gardes van de handmixer.
Voeg de eieren toe en mix alles nog even goed door totdat alles goed is opgenomen in het mengsel.
Verwissel nu de gardes van de mixer voor kneedhaken.
Voeg steeds een beetje van de droge mix toe aan het boter/suiker mengsel. Zorg ervoor dat de droge mix steeds goed is opgenomen voordat je de volgende schep bij het boter/suikermengsel doet. Herhaal dit totdat alle mix is opgenomen. Kneed alles nog even goed door met de hand.
Leeg het deeg op een stuk huishoudfolie en daarboven op weer een stuk huishoudfolie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm. Laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm. Steek er gingerbread man (peperkoekmannetjes) uit met een speciale gingerbread man vorm (verkrijgbaar bij de taartshops).
Leg de gingerbread man op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Opmerkingen
Decoreer de gingerbread koekjes met royal icing.Eet smakelijk!Wil je ook eens het gingerbread kersthuisje maken? Klik dan op de foto voor de tutorial!