Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas
5
van
4
Stemmen
Een verrassend lekkere zomerstamppot met postelein, bacon, oude kaas en doperwten. Heerlijk met een gekruid speklapje of chipolataworstjes.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
655
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
1½
kg
kruimige aardappels
300
gram
postelein
200
gram
doperwten
1
rode ui
150
gram
bacon reepjes
125
gram
oude kaas
150
ml
melk
15
gram
boter of margarine
2
theelepels
dijon mosterd
peper en zout
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
Kook de aardappels in ruim wat met wat zout in zo'n 17 minuten gaar.
Kook de doperwten zo'n 8 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
Snipper de rode ui.
Verhit een beetje olie of margarine in een koekenpan en fruit hierin de rode ui.
Voeg de baconreepjes mee en bak deze mee.
Verwijder intussen de lange stelen van de postelein zodat er een klein stukje steel aan blijft zitten
Snijd de oude kaas in blokjes van ongeveer ½ cm.
Giet de aardappels af en stoom ze even droog.
Giet intussen de melk in een steelpan en breng aan de kook
Stamp de aardappels fijn met de boter of margarine, dijon mosterd, een beetje peper naar smaak en de warme melk.
Roer de postelein, doperwten, baconreepjes, oude kaas en rode ui door de aardappelpuree.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappels, bacon, doperwten, oude kaas, postelein, stamppot, zomerrecept, zonder gluten
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
655
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
23
g
35
%
Verzadigd vet
13
g
81
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
5
g
Cholesterol
90
mg
30
%
Natrium
1436
mg
62
%
Kalium
1817
mg
52
%
Koolhydraten
80
g
27
%
Vezel
11
g
46
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
37
g
74
%
Vitamine A
901
IU
18
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
5
mg
25
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
111
mg
135
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
21
µg
20
%
Calcium
333
mg
33
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
104
µg
26
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
169
mg
42
%
Fosfor
467
mg
47
%
Selenium
8
µg
11
%
Zink
3
mg
20
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag