Een zalige Hollandse stamppot maar dan net een beetje anders is deze heerlijke witte bonenstamppot met spinazie en rucola. Lekker met een runderbraadworstje of een gehaktbal.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 744kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
1½kgkruimige aardappels
300gramspinazie
375gramwitte bonenpot
40gramrucola
250gramspekreepjes
1rode ui
1bolletjesolo knoflook
1eetlepeldijon mosterd
150mlmelk
15gramboter of margarine
¼theelepelnootmuskaat
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in ruim water met wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Giet de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote hapjes pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de spekreepjes toe en bak deze goudbruin.
Vervolgens voeg je in delen de spinazie toe en laat deze slinken.
Doe de witte bonen erbij en roer door elkaar.
Zet intussen de melk op het vuur in een steelpannetje en breng aan de kook.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn samen met de melk, boter, dijon mosterd, nootmuskaat en wat peper en zout naar smaak.
Giet het overtollige vet af van de spekjes, spinazie en witte bonen. Roer de rucola erdoor heen en voeg het geheel bij de aardappelpuree.
Roer alles goed door elkaar en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie