Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Thaise curry met paksoi, spinazie en kip
4
van
4
Stemmen
Een makkelijke en gezonde Thaise curry met paksoi, spinazie en kip welke binnen een hand omdraai op tafel staat. Lekker met witte pandanrijst.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Thais
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
609
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
600
gram
kipfilet
300
gram
spinazie
1
kleine
paksoi
1
gele paprika
2
rode uien
1
bolletje
Chinese knoflook
70
gram
Thaise groene curry pasta
fair trade
400
gram
kokosmelk
fair trade
peper en zout
rijstolie
Hoe maak je het?
Snipper de rode uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak,
Snijd de stelen van de paksoi in stukjes en de gele paprika in blokjes.
Houdt de blaadjes van de paksoi apart.
Verhit een scheutje rijstolie in een wok en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de Thaise groene curry pasta toe en roerbak deze even mee.
Doe nu de kipfiletblokjes bij het geheel en bak rondom even aan.
Voeg de paksoi steeltjes en gele paprika toe en roerbak deze even mee.
Schenk nu de kokosmelk in de wok en breng aan de kook.
Voeg als laatste de spinazie en paksoi bladeren toe en laat deze slinken.
Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
curry, gele paprika, glutenvrij, groene curry, kip, kokosmelk, paksoi, spinazie, Thais
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Thaise curry met paksoi, spinazie en kip
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
609
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
35
g
54
%
Verzadigd vet
24
g
150
%
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
5
g
Cholesterol
128
mg
43
%
Natrium
2069
mg
90
%
Kalium
1777
mg
51
%
Koolhydraten
23
g
8
%
Vezel
8
g
33
%
Suiker
10
g
11
%
Eiwit
55
g
110
%
Vitamine A
19297
IU
386
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.5
mg
29
%
Vitamine B3
23
mg
115
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
2
mg
100
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
209
mg
253
%
Vitamine D
0.1
µg
1
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
459
µg
437
%
Calcium
378
mg
38
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
329
µg
82
%
IJzer
8
mg
44
%
Mangaan
2
mg
100
%
Magnesium
191
mg
48
%
Fosfor
585
mg
59
%
Selenium
50
µg
71
%
Zink
3
mg
20
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag