Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjes
4,50 van 2 Stemmen
Een heerlijke stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjes welke makkelijk is om te maken en ook nog snel klaar. Lekker met aardappel-knoflookpuree of witte rijst.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 878kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
1grotewinterpeenong. 300 gram
½flespompoenong. 400 gram
1prei
2trostomaten
1grote potkapucijners
4runderbraadworsten
250gramgerookte spekreepjes
2uien
2teentjesknoflook
2kleine blikjestomatenpuree
1runderbouillonblokje
150 mlrode wijn
50mlwater
1laurierblaadje
4takjestijm
3takjesbladpeterselie
peper en zout
boter of olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de runderbraadworstjes door de helft.
Verhit wat braadboter of olie in een braadpan en bak hierin de runderbraadworstjes bruin.
Snipper intussen de uien en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Giet de kapucijners in een zeef en spoel ze af met koud water.
Snijd de flespompoen, winterpeen en tomaten in blokjes en de prei in ringetjes. Bewaar de winterpeen apart.
Schep de braadworstjes uit de pan en zet even aan de kant.
Giet een beetje van het braadvet af zodat je ongeveer 3 eetlepels overhoud in de braadpan.
Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de spekreepjes toe en bak deze lichtbruin.
Doe de winterpeen erbij en roerbak 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe samen met de prei, kapucijners en tomaten.
Schep de tomatenpuree in de braadpan en voeg de rode wijn toe.
Haal de blaadjes tijm af en knip de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Voeg ze toe aan de stoofschotel.
Doe nu ook het laurierblaadje erbij samen met het runderbouillonblokje en het water.
Breng verder op smaak met wat peper en eventueel een klein beetje zout. De spekjes geven al redelijk wat zout af. Zo ook het runderbouillonblokje, dus doe er niet teveel zout bij.
Doe vervolgens de stukken runderbraadworst weer terug in de pan en laat het geheel nog zo'n 15 tot 20 minuten zachtjes doorpruttelen met de deksel op de pan.
Schep regelmatig even om.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie