Kip krokant nuggets met geroosterde paprika-bieslook aardappels

Kip krokant nuggets met geroosterde paprika-bieslook aardappels

Sophie was altijd dol op kip krokant schnitzels, maar ja, sinds ze glutenvrij moet eten, mogen deze niet meer. In diverse supermarkten gezocht naar een glutenvrije variant, maar helaas. Dan zit er niets anders op dan zelf maken.

In dit recept heb ik er bewust voor gekozen om kip krokant nuggets te maken. Deze zijn een stuk kleiner dan een reguliere schnitzel, wat natuurlijk ideaal is voor kleine kinderen. De kip krokant nuggets zijn ook zeer geschikt als borrelhapje met een lekker barbecue sausje of gewoon bij de frietjes.

Ingrediënten kip krokant nuggets:
– 600 gram kipfilet
– 125 gram glutenvrije cornflakes
– 5 eetlepels glutenvrije bloem
– 2 eieren
– zwarte peper
– zout
– margarine of olie om in te bakken

Snijd de kipfilet in grote stukken (nuggets). Klop de eieren los in een kom. Doe de cornflakes in een diep bord en maak ze wat fijner met de achterkant van een lepel. Voeg wat zwarte peper en zout naar smaak toe bij de cornflakes. Doe de bloem op een bord en voeg wat peper en zout toe naar smaak. Haal de kipfilet stukken eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de cornflakes.

Bak de kip krokant nuggets op hoog vuur rondom bruin in wat margarine of olie. Let op dat je bij olie het vuur iets lager zet aangezien olie een stuk heter wordt dan margarine.

Ingrediënten geroosterde paprika-bieslook aardappels
– 500 gram aardappels
– een handje verse bieslook
– 1,5 tl paprikapoeder
– 0,5 tl knoflookpoeder
– snufje zwarte peper
– snufje zout
– 2 el extra virgin olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes voor ongeveer 3 cm.
Dep de aardappels droog en doe ze in een ovenschaal. Schenk 2 eetlepels extra virgin olijfolie over de aardappels en schep even om.

Knip de bieslook in kleine stukjes en strooi dit over de aardappels. Strooi vervolgens het paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout over de aardappels. Schep alles even goed om.

Zet de ovenschaal met de aardappels op een rooster in het midden van de oven gedurende zo’n 25 minuten. Schep regelmatig even om zodat de aardappels gelijkmatig gaar worden en krokant worden.

Heerlijk met broccoli of een frisse salade en uiteraard met de kip krokant nuggets.

Eet smakelijk!



1 thought on “Kip krokant nuggets met geroosterde paprika-bieslook aardappels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code