Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Spaanse kip in tomaten-paprikasaus
4,25
van
4
Stemmen
Als we niet naar Spanje kunnen, dan halen we Spanje gewoon in huis met deze heerlijke glutenvrije Spaanse kip in tomaten-paprikasaus.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Spaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
722
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
1½
kg
hele kip
3
teentjes
knoflook
2
uien
4
rijpe tomaten
2
rode punt paprika's
2
theelepels
gerookt paprikapoeder half zoet
pimentón de la vera
2
blikjes
tomatenpuree
100
gram
serranoham
200
ml
Spaanse rode wijn
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Hak de kip in stukken en kruid met wat peper en zout.
Snijd de uien, tomaten en paprika's in blokjes.
Pel de teentjes knoflook.
Scheur de serranoham in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de knoflook en serranoham toe en bak eventjes mee.
Leg de stukken kip ertussen en bak rondom aan.
Voeg de paprika- en tomatenblokjes toe en bak zo'n 5 minuten mee.
Schep de tomatenpuree bij het geheel samen met het gerookt paprikapoeder.
Schenk als laatste de rode wijn bij het geheel, roer goed door en breng aan de kook
Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Laat de kip in zo'n 45 minuten verder gaar stoven.
Draai regelmatig om.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
kip, knoflook, paprika, rode wijn, serranonham, Spaanse keuken, tomaat, uien
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Spaanse kip in tomaten-paprikasaus
Portie grootte
1 portie
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
722
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
26
g
40
%
Verzadigd vet
7
g
44
%
Meerv. onverz. vet
6
g
Enkelv. onverz. vet
7
g
Cholesterol
898
mg
299
%
Natrium
2834
mg
123
%
Kalium
1995
mg
57
%
Koolhydraten
31
g
10
%
Vezel
7
g
29
%
Suiker
15
g
17
%
Eiwit
81
g
162
%
Vitamine A
40886
IU
818
%
Vitamine B1
0.5
mg
33
%
Vitamine B2
3
mg
176
%
Vitamine B3
27
mg
135
%
Vitamin B5
11
mg
110
%
Vitamin B6
2
mg
100
%
Vitamin B12
35
µg
583
%
Vitamine C
191
mg
232
%
Vitamine E
5
mg
33
%
Vitamine K
26
µg
25
%
Calcium
100
mg
10
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
1116
µg
279
%
IJzer
23
mg
128
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
123
mg
31
%
Fosfor
820
mg
82
%
Selenium
206
µg
294
%
Zink
14
mg
93
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag