Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalotjes, 1 rode peper en 1 bolletje knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met de nootmuskaat, het chilipoeder, de peterselie, zwarte peper en zout naar smaak.
Voeg het broodkruim toe. Het broodkruim kan je maken door wat (sneetjes) glutenvrij brood fijn te kruimelen.
Voeg als laatste het ei toe en kneed alles goed door.
Draai er balletjes van iets groter dan een pingpong bal.
Laat de balletjes gehakt even opstijven in de koelkast. Dit voorkomt dat de balletjes straks uit elkaar vallen in de pan.
Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en snipper de ui. Snijd de knoflook en rode pepers zo fijn mogelijk.
Verhit wat olijfolie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook, rode pepers en paprika zo'n 10 minuten. Schep regelmatig om om aanbakken te voorkomen. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en roer even goed door. Zet het vuur wat lager en laat even doorsudderen.
Rol de balletjes gehakt door de glutenvrije bloem. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes gehakt rondom bruin. Schep de balletjes gehakt bij de saus en zet het vuur iets hoger. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zo'n 15 minuten zachtjes door koken.
Opmerkingen
Deze Spaanse gehaktballetjes met pittige tomaten-paprikasaus zijn erg geschikt als tapas, maar kunnen ook 's avonds gegeten worden met rijst en een frisse salade.Eet smakelijk!