Snijbonen ovenschotel met tuinerwten en gerookte zalm
4,50 van 4 Stemmen
Een super lekkere lente ovenschotel met snijbonen, tuinerwten, bos-ui en gerookte zalm. Zo lekker! Deze moet je gewoon een keertje geprobeerd hebben.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 491kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
400gramsnijbonen
1,5kgkruimige aardappels
250 gramtuinerwtendiepvries
1groterode ui
5bos-uitjes
400gramgerookte zalm
165gramkruidenkaas met knoflook en kruidenpaturain
10gramverse bieslook
klontje boter
geraspte kaas
peper en zout
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook ze met wat zout in zo'n 10 tot 15 minuten gaar.
Snijd de snijbonen in schuine reepjes van ongeveer 0,5 cm dik. Je kunt natuurlijk ook voorgesneden snijboontjes kopen.
Kook de snijboontjes samen met de tuinerwten met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper de rode ui en snijd de bos-uitjes in ringetjes.
Snijd vervolgens de gerookte zalm in kleine stukjes.
Knip de bieslook in kleine stukjes.
Stamp de aardappels fijn samen met de boter, bieslook en de kruidenkaas. Voeg wat peper toe naar smaak.
Roer vervolgens de snijbonen, tuinerwten, rode ui, bos-ui en zalm door de aardappelpuree.
Schep het geheel in een grote ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas.
Zet de snijbonen ovenschotel met tuinerwten en gerookte zalm zo'n 10 tot 15 minuten in de oven zodat de kaas een mooi korstje krijgt en de ovenschotel goed is door gewarmd.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie