Gewoon een eenvoudige Hollandse goedgevulde salade welke zo'n beetje overal bij past.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Bijgerecht, Salades
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
1/2kropijsbergsla
2eieren
1rodeui
1/2rode punt paprika
6radijsjes
8cherry tomaten
1/3komkommer
1flinke handalfalfa
Hoe maak je het?
Kook 2 eitjes hard, blus daarna af met ijskoud water en zet even aan de kant. Waarom dat ijskoude water? Zodat de schaal niet aan het ei blijft plakken waardoor je het ei stuk trekt.
Haal de helft van de bladeren van een krop ijsbergsla en snijd deze vervolgens in stukjes. Snijd niet direct van de krop, want dan gaat de sla 'bloeden' en kan je het restant de andere dag weggooien. Was de sla en laat deze even uitlekken. Je kunt de sla ook 'drogen' in een slacentrifuge.
Snipper de rode ui. Snijd vervolgens de rode punt paprika in blokjes. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Daarna snijd je de komkommer nogmaals door in de lengte zodat je 4 repen hebt. Snijd ze vervolgens in stukjes.
Was de cherry tomaten, verwijder vervolgens de kroontjes en snijd deze daarna in 4 stukjes.
Spoel de radijsjes af onder de kraan en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
Was de alfalfa en dep deze droog met wat keukenpapier
Als laatste pel je de hardgekookte eieren en snijd ze daarna in plakjes met een mes of eisnijder.
Meng de sla, komkommer, radijsjes, paprika, tomaat, rode ui en alfalfa door elkaar. Garneer met plakjes hardgekookt ei en klaar!
Opmerkingen
Meestal eet ik deze salade heel eenvoudig met wat slasaus en manlief met wat balsamicoazijn en olijfolie. Sophie eet de sla a la Ootje gewoon lekker zonder dressing of sausjes.Om de salade nog wat voedzamer te maken voeg ik soms pijnboompitten en lijnzaadjes toe.Eet smakelijk!Liefs Ootje ;-)