Deze shakshuka met rode linzen is een heerlijk gerecht afkomstig uit het midden-oosten. Het is makkelijk om te maken, snel klaar en vegetarisch.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Midden-Oosten, Vegetarisch
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 351kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
6eieren
1groteui
2bolletjesChinese knoflook
1rode punt paprika
1gele paprika
1eetlepelras el hanout
1eetlepelpaprikapoeder
4takjeskoriander
5takjesbladpeterselie
75gramfeta
2blikjestomatenblokjesa 400 gram
1blikjetomatenpuree140 gram
250gramrode linzen
1kleineaubergine
1courgette
250mlwater
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snipper de ui en hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Voor de rode peper en knoflook kun je ook de hakmolen van de staafmixer gebruiken. Scheelt weer tijd.
Snijd de paprika's in blokjes.
Snijd de courgette en aubergine eerst in de lengte in 4 stukken en snijd ze vervolgens in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan met deksel. Ik had even geen deksel voor de wok, dus ik heb de paella pan als deksel gebruikt.
Fruit de ui, knoflook en rode peper samen met de ras el hanout en het paprikapoeder ongeveer 1 minuut.
Voeg de paprika blokjes toe en roerbak deze even mee.
Vervolgens voeg je de aubergine en courgette toe. Roerbak deze ook even mee.
Schenk nu de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree en het water.
Knip de bladpeterselie en koriander boven de saus fijn met een kruidenschaar en roer even door.
Voeg de rode linzen toe samen met wat peper en zout naar smaak. Roer wederom goed door en breng zachtjes aan de kook.
Maak na zo'n 10 minuten met de achterkant van een sauslepel kuiltjes in de shakshuka en breek hier de eieren in.
Doe het deksel op de pan en laat de eieren en de linzen in zo'n 8 tot 10 minuten verder gaar worden. De shakshuka is klaar als de eieren gestold zijn.
Bestrooi als laatste de shakshuka met stukjes gebrokkelde feta kaas.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie