Een heerlijke Indonesische groentecurry in kokossaus. Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij en vegetarisch. Ook heel makkelijk vegan te maken. Lekker met witte rijst.
Snijd intussen de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm en de winterpeen in blokjes.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de spitskool in smalle repen, de champignons in plakjes en de tofu in blokjes. Zet alles even aan de kant.
Maal in de keukenmachine of hakmolen de sjalotjes, knoflook, rode pepers, kemirinoten, laos, trassi, kurkuma en tamarindepasta tot een pasta. Als de kemirinoten wat te hard zijn, dan kun je ze ook eerst even pletten in de vijzel voordat je ze in de keukenmachine stopt.
Verhit een scheutje wokolie in de wok. Fruit hierin de kruidenpasta zo'n 3 tot 5 minuten.
Voeg nu 1,5 liter water toe samen met de groentebouillonblokjes.
Kneus de sereh en voeg deze samen met de limoenblaadjes toe aan het geheel.
Schep nu alle groenten in de wok. Behalve de taugé en de tofu. Deze komen later.
Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 10 minuutjes door koken.
Voeg nu de tofu toe en kook nog zo'n 3 minuutjes mee.
Zet het vuur laag zodat de sajoer lodeh niet meer kookt en voeg de santen toe. Roer goed door totdat de santen is opgelost.
Voeg als laatste de taugé toe en roer deze door de groenten. Leg de gehalveerde gekookte eieren erboven op en warm 1 minuutje mee.
Verwijder vlak voor het serveren de stengel sereh.
Opmerkingen
Serveer de sajoer lodeh met witte rijst.Selamat makan! (eet smakelijk)!Liefs Audrey