Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Rode bietenstamppot met appel en spekjes
4,12
van
18
Stemmen
Een verrassend lekkere glutenvrije rode bietenstamppot met appel en spekjes. Heerlijk met een stukje rookworst.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
551
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
1500
gram
kruimige aardappels
4
grote
rode bieten
250
gram
gerookte spekreepjes
1
ui
2
appels
150
ml
melk
1
bolletje
Chinese knoflook
1½
eetlepel
peterselie
1½
theelepel
tijm
15
gram
boter of margarine
peper
zout
Hoe maak je het?
Doe de bieten in een grote pan met ruim water en kook ze ongeveer 45 tot 60 minuten.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in ruim water met wat zout gaar.
Snipper intussen de ui en snijd de appels in blokjes.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Zet een koekenpan zonder vet op hoog vuur en bak hierin de gerookte spekreepjes rondom bruin.
Voeg de uien, appelblokjes en knoflook toe en fruit even mee.
Voeg de tijm, peterselie en wat peper en zout naar smaak toe.
Schil intussen de bieten en rasp ze grof.
Voeg de bieten toe aan de spekjes, appels, uien en knoflook en zet op een laag vuur om warm te houden.
Kook vervolgens de melk in een steelpannetje.
Stamp de aardappels fijn samen met de gekookte melk en de boter of margarine.
Voeg de rode bieten, gerookte spekreepjes en stukjes appel toe en roer deze door de aardappelpuree.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
aardappelpuree, aardappels, appel, knoflook, peterselie, rode bieten, rookspekjes, tijm, uien
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Rode bietenstamppot met appel en spekjes
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
551
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
14
g
22
%
Verzadigd vet
3
g
19
%
Meerv. onverz. vet
6
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
3
mg
1
%
Natrium
2095
mg
91
%
Kalium
1861
mg
53
%
Koolhydraten
87
g
29
%
Vezel
17
g
71
%
Suiker
24
g
27
%
Eiwit
23
g
46
%
Vitamine A
255
IU
5
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamine C
65
mg
79
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
3
mg
20
%
Vitamine K
18
µg
17
%
Calcium
151
mg
15
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
299
µg
75
%
IJzer
4
mg
22
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
150
mg
38
%
Fosfor
344
mg
34
%
Selenium
6
µg
9
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag