Snipper 1 bolletje knoflook, de rode peper en de sjalotjes zo fijn mogelijk. Je kunt eventueel de hakmolen van de staafmixer hiervoor gebruiken.
Doe het gehakt in een kom en kneed hier de knoflook, rode peper, sjalotjes, ei, laos, komijn, zwarte peper, zout en paneermeel door heen.
Draai balletjes ter grootte van een bitterbal van het gehakt en laat eventjes opstijven in de koelkast. Zo voorkom je dat straks de gehaktballetjes uit een vallen.
Hak intussen de ui, gember en het andere bolletje knoflook zo fijn mogelijk. Ook hier kun je de hakmolen weer gebruiken.
Verhit een scheutje wokolie in de braadpan en fruit hierin de ui, gember en knoflook.
Voeg na ongeveer 2 minuten de Indische gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.
Voeg nu de ketjap, sambal, oestersaus en palmsuiker toe. Laat de Indische gehaktballetjes in ketjapsaus nog zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.
Opmerkingen
Mocht je het geheel nu wat te pittig vinden dan kun je ook 1 theelepel sambal aan de ketjapsaus toevoegen in plaats van 2.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey