Een heerlijke en makkelijke glutenvrije penne met tomaten-mascarponesaus en gehakt welke je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel hebt staan.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 841kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
400gramglutenvrije penne
500gramrundergehakt
2blikkentomatenblokjes
250grammascarpone
1rode punt paprika
1groene paprika
1prei
1winterpeen
1ui
1bolletjesolo knoflook
10blaadjesverse basilicum
2theelepelsoregano
2groentebouillonblokjes
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije penne met in ruim water met wat zout en een groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Snijd beide paprika's in blokjes. Doe hetzelfde met de winterpeen.
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de prei in ringen.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg het gehakt toe, bestrooi met wat peper en zout naar smaak en bak het rul.
Voeg de paprika, winterpeen en prei toe en roerbak 1 minuut mee.
Schenk de tomatenblokjes bij de gehakt en groente en roer goed door.
Schep nu de mascarpone in delen bij het geheel. Laat steeds een deel opnemen voordat je een volgend deel erbij doet. Zo voorkom je schiften van de saus.
Voeg nu het tweede groentebouillonblokje toe samen met de oregano en wederom wat peper en zout naar smaak.
Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes en roer deze door de saus.
Giet de penne af in een vergiet en voeg deze bij de tomaten-mascarponesaus.
Roer alles goed door elkaar en serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie